Nike и четирите дизайнерки: футболна колекция за жени

Ерин Маджи
Ерин Маджи

Nike подготвя много интересни неща за предстоящото това лято във Франция Световно футболно първенство за жени. Благодарение на усилията на модния гигант в областта на спорта, футболистките от 14 национални отбора имат модерни и удобни екипи. А сега има и нова колекция дрехи по случай женското първенство, които ще подхождат на тези, които не са играчи на футболното поле: Nike изработи колекцията съвместно с четири жени - дизайнерки - Юн Ан, Кристел Коше, Марин Сер и Ерин Маджи.

Марин Сер
Марин Сер

Снимки от колекцията ще бъдат показани през следващите седмици - засега е известно само, че тя ще включва спортни дрехи, вдъхновени от футбола, които могат да се носят всеки ден. За колаборацията всяка една от дизайнерките създаде своя собствена фланелка с „индивидуални позитивни послания”: например на фланелката Nike x Ambush има надпис Make each game your masterpiece („Направи всяка игра шедьовър”).

Кристел Коше
Кристел Коше

„Харесва ми факта, че това са удобни дрехи, които едновременно с това изглеждат красиви”, казва Марин Сер - носителка на наградата LVMH за 2017 година. А Ерин Маджи - основателка на марката улично облекло за момичета MadeMe - признава, че това е нейният „първи опит с нещо толкова близко до формата на професионални спортисти”. За разлика от Ерин, Юн Ан не вече е създавала кецове и сребърни колиета за Nike. За Кристел Коше това е второто сътрудничество: яростната фенка на футбола пусна колекция с Nike тази година. „Искам момичетата да се чувстват уверени в тези дрехи”, казва тя за новото сътрудничество. „Спортът и модата имат едно общо нещо - те дават на хората вяра в собствените им сили.”

Юн Ан
Юн Ан

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA