Кому са нужни 90-60-90? Стефания Ферарио за визията на моделите

Моделите „плюс сайз” стават все по-популярни заради техния чар, желание за себеизразяване и факта, че човечеството постепенно започва да разбира, че прекалената слабота е нездравословна. Може би, благодарение на тези смели момичета, модната индустрия скоро ще изтрезнее и вече няма да дискриминира модели, чиито размери надхвърлят прословутите 90-60-90. Засега обаче все още наричат тези момичета ​​модели с големи размери. За някои такъв етикет може да изглежда логично и нормално, но не и за австралийката Стефания Ферарио. 23-годишната моделка активно се противопоставя на това.

По принцип, Стефания демонстрира бельо, което допълнително подчертава красотата и съвършенството на нейните форми. Тя споделя много снимки в своя Instagram профил, използвайки хаштага #DropThePlus, който е популярен сред активните поддръжници на по-толерантното отношение към различните форми и типове телосложение, застъпвайки се, че хората, носещи дрехи с размери, по-големи от тези на манекенка, не трябва да се наричат „плюс сайз”.

„Аз съм модел. За съжаление, в модния бизнес ви наричат „плюс сайз”, ако сте малко над средното. Мисля, че това може да повлияе неблагоприятно на способността на модела да постигне успех”, казва Стефани. Трудно е да не се съгласим с нея. Все пак тя има великолепна фигура.

View this post on Instagram

REDRUM

A post shared by Stefania Ferrario (@stefania_model) on

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA