Ралица Паскалева: Винаги мечтая смело

Силвия Канин
Силвия Канин 17 септември 2019

Ралица Паскалева в есенната Conscious колекция на H&M

Ралица Паскалева в есенната Conscious колекция на H&M

Ралица Паскалева в есенната Conscious колекция на H&M

Усетим ли вятъра през септември, то вече е ясно... есента е тук и с характера си е непредвидима и прекрасна. Вятърът носи промените, той довява въпроси, вдъхновения и малки революции. Точно такава малка революция се готви да преобърне гардероба ни в лицето на есенната Conscious колекция на H&M. Брандът, който си поставя смислени цели като тази до 2030-а да започнат да използват само устойчиви материали, тази есен иска да ни покаже, че модата с мисъл за природата е достъпна и тренди. Искахме да обединим сили с шведския бранд и да ви покажем моделите, затвърждавайки идеята, че да рециклираш е модерно. Затова се свързахме с Ралица Паскалева. Актрисата, която изключително харесваме, е от онези красавици, които са непринудени и усмихнати, и от онези популярни хора, които са здраво стъпили на земята. Умението й да изпълва пространството с присъствието си върви ръка за ръка с характер на жена с мнение, такава, която има какво да каже и знае защо го прави. Ралица застава зад идеята да променим представите си за модата, да обърнем поглед към бъдещето и да заживеем осъзнато за всичките отговорности, които носим като консуматори.

Помечтай смело и ни кажи от гледната точка на млада майка как си представяш да се промени светът за добро? 
Винаги мечтая смело. И преди да стана майка, и сега. На този въпрос сигурно повечето хора биха отговорили с клише. Биха заговорили за електрическите  автомобили, без да знаят вредите от тях. Биха заговорили за разделно изхвърляне на боклука, но ще продължат да изхвърлят фасовете си през колите. Биха казали НЕ на пластмасата, но ще продължат за пият коктейлите си със сламка. Аз бих била по-скромна в мечтата си за по-добър свят. Мечтая си хората да се уважават повече и да се обичат. Мечтая си да не се ругаем по светофарите, да не унижаваме слабите, да отстъпваме ред на бременните, да няма гладни или изоставени деца. Защото когато придобием навик да бъдем добри в ежедневието си към околните и към себе си, то неминуемо ще предадем посланието и ще започнем да мислим по-глобално за всичко, и ще заживеем по-добре. Големите неща се случват с време и с малки стъпки. 
Какво би променила ти, за да живее по-добре твоето дете?
Трудно ми е да мисля над това. Първо, защото не са едно и две неща, които искам и ТРЯБВА да се променят. Второ, защото се ядосвам, че нямам властта и ресурса да го направя! Бих променила неща като образователната система, здравеопазването, правораздавателната система... 
Как използваш инструмента на модата, за да променяш средата около теб?
Има една мисъл на любимия ми Оскар Уайлд. Беше от сорта на: „Не се обличам по модата, за да не се окажа рязко демоде". (Смее се.) Да си призная, напоследък модата ми идва в повече, защото се е превърнала в метод за показване на заможност и някакъв вид положение. Аз самата смятам, че модата трябва да е способ за изразяване на личността ти. По нея може да познаеш дори нивото на интелигентност на човека срещу теб. Аз например се обличам в много basic дрехи в ежедневието си. Ще ми се по този начин хората да разберат, че това дали си известен, богат или човек без много финансови възможности, няма особено значение. Примери за това са ми Стив Джобс и вечните му джинси с маратонки, Марк Зукерберг и спортните му облекла или пък Бил Гейтс. Ние всички сме еднакви и модата трябва да бъде само за удоволствие и изразяване на вътрешното АЗ. 
Стараеш ли се да събираш пластмасата и да я изхвърляш разделно?
Разбира се. За жалост, на доста малко места има обособени контейнери за разделно изхвърляне на боклука, но съм оптимист!
Защо припозна себе си в есенната Conscious колекция на H&M? 
Заради посланието, което носи. Материалите и начинът, по който са изработени дрехите. А пък и определено самата колекция като модели и идеи много ми допадат и аз самата бих се обличала с тях в ежедневието си.

Есенната Conscious колекция е налична на hm.com и в магазините на бранда.
Фотография: Ивомир Пешев
Стайлинг: Боян Кузески
Грим: Ивана Димитрова 
Kоса: Салони Inspire 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA