Save the Duck представи новата си зимна колекция връхни дрехи

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 31 октомври 2019

Save the Duck

Save the Duck

Save the Duck

Save the Duck

Save the Duck

Save the Duck

Save the Duck

Save the Duck

Когато носите дрехи, изработени от кожа или пух, е трудно да пренебрегнете факта, че те са направени от животни, но дори вегетарианците и веганите си затварят понякога очите за това, което е скрито в пухкавите зимни якета. За щастие, марки като Save the Duck правят възможно хората да носят топли и стилни дрехи, без да причиняват болки и страдания на патиците. Този месец италианската марка дрехи представи своите нови дизайни. Събитието, организирано от стилистката Рейчъл Уанг, се състоя в луксозния екохотел „1 Hotel Brooklyn Bridge”.

Колекцията включва връхни дрехи, произведени без жестокост към птиците, включително изкуствени кожени палта и пухени якета без пера. Някои от новите якета също така са и водоустойчиви. Колекцията включва пуловери и блузи. Компанията обещава: „Освен че осигуряваме свобода на животните и екологични материали, колекцията на Save the Duck се съчетава безпроблемно с изчистени силуети и унисекс дрехи през тази есен." Можете да изберете основно черно, но защо да не освежите зима с ярко жълт пуловер с качулка или наситено червено яке?

Връхните дрехи съдържат мек вътрешен слой, който е най-близо до перата на патицата. Обикновено истинските пера се отстраняват по време на клане, но патиците и гъските, отглеждани за гъши дроб или месо, понякога се скубят многократно, докато са живи. В Save the Duck са разработи синтетичен пух от рециклиран полиестер, който наричат Plumtech. Компанията проектира всичките си якета, така че те да са леки и лесни за съхранение, както и за да се щадят птиците.

Марката Save the Duck е собственост на компанията Forest SRL. Корените ù водят началото си отпреди повече от сто години, когато войникът Форесто Барги започва да експериментира с водоотблъскващ материал, за който научава по време на Първата световна война. Сега неговият внук Никола Барги ръководи компанията. Той създава марката Save the Duck през 2011 г., за да се обърне към хората, които са чувствителни към проблемите на околната среда и устойчивия живот. Една от големите му победи е партньорството с Кунтай А. Джойшер - първия веган индийски катерач, достигнал Еверест. Save the Duck успя да проектира яке, което да издържа на нулевите температури и силните ветрове. Освен това, досега компанията е помогнала да се спасят 17 975 456 патици.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA