Запознайте се с новите горещи Plus Size модели

Закръглените момичета направиха огромен кариерен скок – от Instagram сензации до актуални кралици на модния подиум.

Кристина Гочева
Кристина Гочева 03 април 2020

Това всъщност е знак, че лукс индустрията най-накрая е склонила да се отнася позитивно към тялото.

Ако Ашли Греъм и Тес Холидей вече са сред масово разпознаваемите лица на първата вълна посланици на различното тяло в модната индустрия, то втората вълна на позитивното приемане на различността, идва с буря от нови лица, които скаутите на модните агенции „ловуват" директно в социалните медии, защото в тях те вече са култ – имат хиляди последователи, с които формират общност и споделят еднакви ценности.

Бих отбелязала доброто бъдеще на тази тенденция, особено спрямо актуалната пандемична ситуация и картина на социална изолация без ясен край - модните скаути е задължително да фокусират вниманието си в социалните мрежи, защото улиците на големите модни столици са отдавна призрачно празни.

 

 

 

Алексис Руби

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexis Ruby ⭐️ (@lexpfromthevill) on

23-годишната Руби от Атланта е открита от скаути на агенцията IMG Models в социалните медии, което директно й букна участие в ревютата на Марк Джейкъбс. Тя направо превзе колекциите му за пролетта и есента на 2020, а Vogue я обяви за новата муза на дизайнера.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexis Ruby ⭐️ (@lexpfromthevill) on

Тя бе и сред моделите, които представиха Tommy Now в Лондон. Като типаж - огненочервени къдрици и татуировки, Руби би могла да бъде следващата добра сделка за базирани в Париж брандове като Koché или Marine Serre.

 

Палома Елсесер

… има известен моден стаж - нюйоркчани вече са виждали билбордовете на Glossier из целия град, включително този, в който тя позира гола при лансирането на крем за тяло през 2018 г. Участва и в ревютата на Eckhaus Latta и Ganni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paloma Elsesser (@palomija) on

Тя е дете на любовта от афро-американка и чилийско-швейцарски баща. Разпознаваме я и в кампаниите на Nike и корицата "New Frontiers" на британския Vogue от май 2018 г.

Но нейната поява в последното шоуто на Fendi е сигнал, че луксозната модна групировка LVMH е променила отношението си към плюс размерите, което практически означава само едно - луксозните марки най-накрая са готови да приемат официално социалния феномен „body positivity".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paloma Elsesser (@palomija) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джил Кортлив 

25-годишната Джил е родена в Амстердам и представена от местната модна агенция The Movement, чието мото е :"health over shape, potential over pigment, identity over gender, muses over measurement, equality over diversity.

Тя  буквално взриви ревюто на Jacquemus за есента 2020 г., облечена в плетена кроп жилетка и дълга пола с премятане отстрани.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jill Kortleve (@jilla.tequila) on

Във вените й тече индийска, индонезийска и суринамски кръв. Видяхме я при Майкъл Корс и Rag&Bone в Ню Йорк, Моли Годард в Лондон и Fendi в Милано.

През февруари Vogue Paris й подари корица.

https://www.instagram.com/p/B7Tv-ewAFlu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA