7 задължителни ТЕНДЕНЦИИ за сезон зима 2020/21

Нашето мото за зимния сезон е любимата фраза, че модата се променя, но стилът остава постоянен.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 декември 2020

ТЕНДЕНЦИИТЕ НА ЗИМАТА ЗАПОЧВАТ ТУК ➜ ➜ 

КОЛКОТО ПО-ОБЕМНО, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ! Независимо дали сте запленени от образа на френската принцеса Хенриета-Мария или сте се вглеждали внимателно в street style визиите от последните няколко месеца, има едно правило по отношение на ръкавите и то е любимата фраза на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Max Mara, Chanel и Isabel Marant категорично нареждат XXL присъствието измежду най-горещите модни решения за студените дни.

ШАХ И МАТ. И ПАК ШАХ! Чорапогащници, поли, палта, аксесоари за коса... тартанът е навсякъде и неотдавна го определихме като една от тенденциите, заслужаващи категорично място в личния гардероб за студените дни. Ако не приемате нашите думи за чиста монета, доверете се на Alexander McQueen и безспорните повелители на карирания принт - Burberry. 

И НЕКА БЪДЕ БЛЯСЪК! Ревютата през февруари бяха пълни с блестящи рокли и аксесоари, вдъхновени от Жана д'Арк. Tom Ford, Oscar de la Renta и Celine не пропуснаха да намерят място за обляните в златно тоалети, а с наближаващите празници решението да им се доверите изглежда някак повече от логично, нали? И, не, далеч не говорим само за аксесоарите.

НОВИЯТ КОСТЮМ НЕ Е СТАРИЯТ КОСТЮМ Ясно е, че през по-голямата част от тази година едва ли сте стъпвали в офис, какво пък остава за носене на костюм. Ако все пак решите да го направите в следващите няколко месеца, имайте предвид тази тенденция, която обещава да се превърне във ваш личен фаворит. Сако нагоре и пола надолу! Единственият добър вариант, при който можем да кажем, че сме забравили панталоните си вкъщи. Marc Jacobs е личният ни фаворит.

ВТОРА КОЖА. ОЩЕ СЕГА! Представете си Киану Рийвс в "Матрицата" и го използвайте като отправна точка за черните интерпретации по отношение на модата. Кожените палта никога не са били по-актуални, а присъствието на кожена риза в гардероба ви със сигурност ще улесни сутрините, когато нямате време дори да се събудите, както и за срещите. Нали, в случай че все пак някога излезем на истинска среща. Примерите на Versace, Fendi и Khaite са достатъчни.

ПОВТАРЯЙТЕ СЛЕД НАС: ЖИЛЕТКИТЕ НЕ СА СКУЧНИ! Или поне онези, които видяхме на котешката пътека от Fendi, Chloé и Jacquemus. Любимите световни инфлуенсъри вече заложиха на тях в различни модели, кройки и цветови комбинации. Може да ги носите с костюм, пола молив и дори дънки, без да се налага да изглеждате като ученичка в библиотека. Ако все пак го направите, ще бъдете най-секси ученичката някога! 

КОД: ЧЕРВЕНО. НЕ, КОД: ОГНЕНО ЧЕРВЕНО Valentino и Bottega Veneta го казват достатъчно ясно - няма нищо по-секси от визия в червено, придружена от червило в същия ярък нюанс. Ако сте достатъчно склонни към експерименти, не пропускайте пайетите и ярките бижута. Малко неща са по-секси от увереността, а червеното крещи именно това в лицето на останалите. Кого чакате? 

Може да се каже, че стилните интерпретации останаха измежду малките удоволствия, които тази година постави на пауза. Постоянно около себе си чуваме и виждаме хора, признаващи, че сутрин се приготвят и обличат така, както биха направили преди да отидат в офиса. Само че сега офисът е холът ни, а модните ревюта се случват на пустинните пейзажи из Северна Африка или в студиото на някой от дизайнерите, който стои зад камера и излъчва на живо в Instagram.

Да, пандемията категорично промени хода на модната индустрия, но 360-градусовият завой бе повече от необходим, не само в посока устойчивост. С точно този факт ще бъде добре да се съобразим, когато става дума за зимните тенденции, готови да пленят гардероба и сърцата ни. Когато дизайнерите ги представиха на котешката пътека през февруари, едва ли някой от тях е предполагал какъв точно ще бъде пътят на 2020-а, но ние със сигурност можем да откраднем нещо за себе си. Просто харесваме твърдението, че модата се променя, но стилът остава постоянен.

Студените дни чукат на вратата с обемни ръкави (ще видите вариациите на Chanel и Fendi), нов прочит на традиционния костюм (благодарим, Carolina Herrera!), както и златни визии, които обещават да направят празничния сезон (а и целия януари!) не само по-бляскав, но и директно олицетворение на обещанието, че промяната, освен желана, може да бъде и страшно секси.  

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA