Фарел Уилямс открива Седмица на модата в Париж

Най-очакваното модно събитие на годината ще бъде по-късно днес.

Ася Иванова
Ася Иванова 20 юни 2023

Фотография: Profimedia

Всички познаваме момчето от Daft Punk Фарел Уилямс и неговото емблематично "Happy". Вече ще трябва да свикваме да го виждаме в съвсем нова светлина. Музикантът навлиза по-сериозно в света на модата.

Уилямс открива Седмицата на модата в Париж днес и ще представи първата си колекция за Louis Vuitton. Тя е посветена на мъжете за сезон пролет/лято2024. За момента това се очертава като най-очакваното модно шоу на годината и със сигурност на него ще присъстват много звезди, за да изгледат от първия ред какво е сътворил Фарел. "Това е една от най-очакваните колекции в Седмицата на модата и важен момент в историята на модата", каза Александър Самсон, ръководител на отделите за висша мода и съвременно творчество в Музея на модата в Париж.

А като знаем неговия ексцентричен стил не само на музикалната сцена, очакваме да ни изненада приятно. И изпълнителният директор на концерна LVMH Бернар Арноиздава потвърждава това. Той разкрива, че колекцията на Уилямс изглежда "много интересно".

фарел уилямс

Малко преди шоуто, Уилямс "подгря" публиката с кадър, на който позира пред огромен плакат с бременната Риана с чанти с логото на марката. Това е съвсем нов похват в света на модата. "Досега не се е случвало бранд от такова ниво да започне кампания за мъжка колекция с образ на жена", коментира Пиер Александър М'Пеле, редакционен директор на френското издание на "GQ".

Това не е първият досег на 50-годишния Уилямс. Той е работил и с други големи марки, сред които е Chane". Сега обаче се очаква да наследи внезапно починалия през ноември 2021 г. артистичен директор на Louis Vuitton и създател на марката, дизайнерът Върджил Абло. Той се отличи в модните среди с майсторското съчетание на лукс и уличен стил съвсем логично, се очаква да видим нещо новаторско и от Фарел.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA