Как да изглеждате скъпо облечени чрез подбора на цветове?

Експертите споделят модните тенденции на 2023 година.

Ася Иванова
Ася Иванова 18 юли 2023

Фотография: Profimedia

За да изглеждате стилни и скъпо облечени, не е необходимо да купувате нови дизайнерски дрехи. Достатъчно е да изберете правилните цветове.

Италиански модни специалисти споделиха, че има седем цветови комбинации, които ще накарат всяка визия да изглежда значително по-изискана и скъпа. Какво е актуално през 2023 г., вижте тук:

БЕЖОВО

Бежовите тонове могат да послужат като източник на вдъхновение за модата от цял свят. Дрехи втози цвят от материали като вълна, кашмир, лен, коприна и др. ще направят вашия външен вид да изглежда много елегантен. А различните нюанси са актуални по всяко време на годината, а като внасят топлина и уют във визията.

цветове

ЗЕМНИ ЦВЕТОВЕ

Друг вид неутрални цветове са всички нюанси на земните краски. Много от тях идват от земни пигменти като кехлибар и охра. Земните тонове са предимно кафяви и зелени, като могат да включват по-наситени цветове като светлокафяво, оранжево, червено, жълто, лилаво и бордо. По принцип тези цветове са по-разредени и спокойни.

ПАСТЕЛНИ ЦВЕТОВЕ

Този тип цветове са много деликатни и стилни. Тя подхождат на повечето тонове на кожата и на косата. Освен това пастелът се слави като винаги модерна тенденция. Всяка пролет модните къщи изработват облекла в красиви пастелни цветове, тъй като това внушава усещането за лято. А това прави нещата в пастелни нюанси вечни. Но какво имаме предвид под пастел? Цветовете от този тип  обикновено се описват като "успокояващи", "меки", "почти неутрални", "млечни". Веднага си представяме светло розово, светло синьо, светло зелено, нежна лавандула, кремаво, светло сиви нюанси и слонова кост. Силно препоръчваме да добавите тези нежни цветове към своя гардероб.

цветове ева лонгория

ЧЕРНО-БЯЛА КОМБИНАЦИЯ

За тези, които не са склонни да носят ярко и цветно, черното и бялото са идеална алтернатива. Вярваме, че тази комбинация от цветове е вечна и елегантна и никога няма да излезе от мода.

ИЗЦЯЛО В БЯЛО

За разлика от черното, бялото може да се комбинира с всички цветове в гардероба. Но не забравяйте: комбинирайки различни неща в бяло, трябва да изберете дрехи и аксесоари само в един нюанс. Така например можете да вземете всички нюанси на топло бяло в едно облекло или всички нюанси на студено бялото.

цветове

ИЗЦЯЛО В ЧЕРНО

Черното е мистериозен цвят, който обикновено се свързва с нещо непознато. И в същото време черният цвят представлява сила, сериозност и власт. Черното е официален, елегантен и благороден цвят.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA