6 правила за грима от Еди Седжуик

Легендарната стилна икона от 60-те е разчитала на някои трикове

Едит Минтърн Седжуик е самото въплъщение на стилистиката на 60-те – свободолюбива, креативна, енергична бунтарка. Заедно с Ню Йорк, тя покорила и сърцето на пионера на поп-арта и модерното изкуство Анди Уорхол. За това разчитала на цялата си аура, но и на някои грим похвати, които се превръщат в емблематични за култовата й визия.

Тъмни акценти

Голяма част от гардероба на Еди заемали рокли haute couture, легинси, обемни аксесоари – тя просто обичала да привлича вниманието и да се отличава в тълпата.  Това с лекота постигала и с помощта на грима. Тя не щадяла козметиката и нанасяла очна линия щедро и небрежно, а молива за очи използвала само по един начин – напластяван неколкократно около цялото око.

Еди Седжуик и Анди Уорхол

Обилна спирала

Особена страст изпитвала и към спиралата за мигли, а колекцията й изобилствала и от разнообразие. Когато Уорхол видял за първи път музата си на парти през 1965 г., единственото, което успял да произнесе, било: „Каква красива жена!" Всеки, който е имал честта да се срещне с Еди, е бил впечатлен от очарованието на погледа й. Не по-малко значение имало как тя го подчертава – очевидно го правила виртуозно.

Smoky Eyes

След изключително бързото им сближаване, скоро Еди се превръща в част от знаменитото творческо студио на Анди Уорхол „Фабрика". Като негова муза тя започнала да се появява навсякъде – в картините му, филмите, изложбите, да се запознава постоянно с нови хора, да се чувства свободна и смела. Но грим рутината й не се променила особено – знакови си останали опушеният грим на очите и цветовете на сенките в различни нюанси: розово, синьо, виолетово. Както и в своите модни образи, Седжуик обичала да се чувства като откривател на непознатите страни на красотата си.

Еди Седжуик

Гъсти вежди

През 60-те стилът бил диктуван от кукленското излъчване. На този фон Седжуик изглеждала като истинска бунтарка. Много от съвременните модни икони биха завидели на гъстите й вежди. Самата Еди стига далеч в експериментите си и помагала за обема им с молив за вежди.

Идеална кожа

Може би на Еди не й се налагало да се грижи много за тонуса на кожата си, защото била истински щастлива и сиянието отвътре не се нуждаело от допълнителна козметика. Но за сметка на това не пестила от фон дьо тен и коректор.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA