Правилният начин да съхранявате козметичните си продукти

Необходимо е да знаете тези 4 неща, за да сте сигурни, че ще извлечете максимума от козметичния си арсенал.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 февруари 2020

1. Уверете се, че продуктите са затворени плътно и са далеч от директна слънчева светлина. Това е най-елементарният съвет за дълготрайно запазване на любимите ви продукти. Директната слънчева светлина може да разгради активните съставки и не само да не помогне на кожата ви, но и да ѝ навреди.

2. Съхранявайте продуктите на по-ниски температури. Не е задължително в хладилника ви да има само моцарела, айсберг и шоколад. Съвсем спокойно в него могат да се настанят и любимите ви грим и skincare продукти. Известно е, че по-ниските температури удължават срока на годност, докато по-високите ускоряват разграждането на съставките в продуктите, особено на тези, които съдържат витамин С или ретинол. Почти всичко може да се съхранява в хладилника, дори лакът за нокти, за да се избегнат бучките в него, което пък помага за по-плавното му нанасяне.

68924

3. Избягвайте суетата в банята. Въпреки че банята ви може да има най-доброто осветление за сутрешната ви грим рутина, парата и влажността от душа могат да предизвикат мухъл. Препоръчваме всичко, което няма силно уплътнение (като кутиите на палитрите), да бъде преместено на по-сухо място, за да се предотврати натрупването на бактерии и появата на плесени.

4. Почиствайте инструментите си редовно. Почиствайте четките си за грим веднъж седмично, като използвате почистващ препарат и мека кърпа. В идеалния случай подменяйте инструментите си поне веднъж в месеца, защото колкото и да се грижите за тях, в даден момент те просто трябва да бъдат подменени.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA