Големите ползи на краставиците

Краставиците със своите силно алкализиращи и хидратиращи свойства са изключително подходящи за включване в лятното ви меню.

Те са богати на хранителни вещества като витамини А, С, К, магнезий, силиций и калий. Пълни с антиоксиданти и протеолитични ензими като ерепсин, който помага за усвояването на протеините и унищожаване на паразити и тения.

 

cucumbers

 

Високото съдържание на хлорофил и лигнан в кората на краставицата ги прави чудесна антиракова храна и може да бъде особено полезно за намаляване на риска от рак, свързан с естроген, като рак на гърдата, матката, простатата и яйчниците.

Високото съдържание на фибри в краставиците го прави отлично средство при запек, а консумацията им хидратира директно дебелото черво.

Краставиците също са един от най-добрите естествени диуретици, подпомагащи отделянето на токсини през бъбреците и разтварянето на натрупаната пикочна киселина, като и при камъни в бъбреците и пикочния мехур.

Чудесните им противовъзпалителни ползи могат да облекчат значително автоимунни и неврологични нарушения.

 

 

краставици

 

Широко известено и използвано е свойството им за намаляване на подуването и подпухналостта под очите, когато се прилагат външно.

Краставиците също са от полза за зъбите и венците, тъй като фибрите и хранителните вещества помагат за масажа на венците и премахването на лошите бактерии от зъбите.

Високо съдържание на силициев диоксид допринася за здравината на косата и ноктите, което им осигурява от векове репутация на "разкрасяваща" храна.

Сокът от прясна краставица има способността да прочиства и детоксикира цялото тяло, както и да помага за облекчаване на храносмилателни проблеми като гастрит, киселини, лошо храносмилане и язви.

 

cucumber

 

Освен това са идеален начин за правилно и бързо хидратиране на тялото, тъй като съдържат полезни електролити, имащи способността да внасят хранителни вещества и рехидратация дълбоко в клетките и тъканите.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA