Kакво е моктейл?

И какви са ползите за здравето от тази свежа напитка

Моктейлите са безалкохолни напитки, които често са създадени като имитация на познатите коктейли, но без съдържание на алкохол в тях.

Сред най-известните и обичани моктейли са „девствените" Блъди Мери и Пиня Колада.

Безалкохолните коктейли позволяват да се насладите на освежаваща, полезна и „забавна" напитка, без каквито и негативни последици за здравето.

Защото редовната употреба на алкохол в дългосрочен план отслабва имунната система, уврежда сърцето и води до повишен риск от чернодробни заболявания и рак.

 

моктейли

 

Днес моктейлите се превръщат в лесен начин за добавяне на допълнителни хранителни вещества с чудесни ползи, подобни на рецептите за здравословно смути.

 

Ползи за здравето

Те ще бъдат толкова здравословни, колкото и съставките, които ще използвате за направата им.

 

моктейл

 

Така че, когато правите моктейли, се уверете, че не сте прекалили със захарта и съответно калориите, защото можете да направите безалкохолен коктейл, но той да е много далеч от здравословната идея.

Ето няколко от основните предимства, които ще получите от моктейлите:

 

Повече хранителни вещества

Когато са направени по здравословен начин, моктейлите ви предоставят всички предимства на съставките, които използвате.  С повечето нутриенти, идват и повече ползи за здравето.

Пресните зеленчукови сокове, комбучата и кокосовата вода са чудесен старт, зареден с основни витамини и минерали, така че да превърнат вкусния моктейл в нещо много повече - в начин за добавяне на повече хранителни хранителни вещества в ежедневието ви.

 

Евтини и лесни за приготвяне

Друго предимство е, че моктейлите обикновено се правят много лесно и не отнемат  време. Определено не е нужно да сте опитен барман, за да създадете добра напитка.

Алкохолът, който е основна съставка в коктейлите, обикновено е доста скъп и почти винаги е най-важната съставка. Когато го елиминирате, значително намалявате цената, така че моктейлите излизат много по-евтино от истинските коктейли.

 

моктейл

 

Без махмурлук

За разлика от коктейлното, моктейлното парти няма да ви махне главата и да ви остави нещастни на следващия ден.

Стига да изберете внимателно вашите моктейли (със сигурност с малко захар), ще се чувствате страхотно и на следващия ден. Умереността и тук е водеща, защото моктейлите съдържат плодови сокове, с които също не е добре да прекалявате.

 

Хидратиращи

Моктейлите не съдържат алкохол - една от най-дехидратиращите течности, чийто краткосрочен ефект е честото уриниране поради факта, че той е силен диуретик.

Тоест увеличава количеството вода, което тялото ви отделя чрез уриниране. Когато се събудите с главоболие след консумация на алкохол, това е защото сте дехидратирани. 

Консумацията на прекомерни количества алкохол може също да причини повръщане, което допълнитело изтощава организма със загуба на ценни електролити и още по-силни симптоми на дехидратация.

 

 

моктейл

 

 

С моктейлите не само пропускате дехидратиращите свойства на алкохола, но всъщност хидратирате тялото си с базови съставки като кокосова вода и газирана минерална вода.

Например, включването на висококачествена кокосова вода с ниско съдържание на захар в моктейлите ви е като добавяне на спортна напитка, направена от природата с много силно хидратиращо действие.

Кокосовата вода е с толкова високо съдържание на калий, че е чудесен заместител на електролитите и дори се използва за бърза хидратация в някои спешни ситуации.

 

моктейл

 

Безопасни за бременни, хронично болни и деца

Всеизвестен факт е, че алкохолът трябва да се избягва напълно по време на бременност, ако искате да имате здрава и жизнена таква.

Здравословният моктейл е идеален избор за бременни жени, тъй като няма да се лишите от освежаващото удоволствие и същевременно няма да изложите на риск нероденото си бебе. Коктейлите без алкохол също са чудесна алтернатива и за кърмещи жени.

Моктейлите са изключително подходящ избор за хронично болни хора и деца.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA