Големите ползи на кориандъра

Тази феноменална билка е пълна с витамини A, K и C, минерали като желязо, калций и магнезий и антиоксиданти повече от множество плодове и зеленчуци. Забележителен детоксикатор на тежки метали, в състояние да премахне живак и алуминий от мястото, където се натрупват - мастните тъкани.

Той също съдържа антибактериално съединение, наречено додеценал, което има способността да убива бактериите салмонела и да предотвратява отравяне със салмонела.

 

кориандър

 

Изключително полезен при Алцхаймер, Паркинсон, артрит, диабет, вирусни и бактериални инфекции, хепатит, колит, обсесивно-компулсивни разстройства, аутизъм, синдром на Турет, безплодие и парализа на Бел.

Кориандърът действа много добре и при автоимунни разстройства като фибромиалгия, болест на Адисон, синдром на Гилен-Баре, множествена склероза и синдром на хроничната умора.

Освен това осигурява подкрепа за стомаха, далака, надбъбречните жлези, щитовидната жлеза, панкреаса, пикочния мехур и белите дробове. С изключително действие при намаляване на LDL (лошия) холестерол и повишаване на HDL (добрия) холестерол.

 

кориандър

 

Често използван за лечебна напитка, смесен заедно с целина и ябълка. Приемането под формата на сок остава и един от най-ефективните начини да добавите повече от полезните свойства на кориандъра в ежедневието си.

Кориандър може да използвате в смутита, салца, салати, гуакамоле, супи, песто, домати, боб и зеленчукови ястия.

Ако не харесвате специфичния аромат и вкус на кориандъра,  но все пак не искате да се отказвате от многобройните му ползи за здравето - вариант е да използвате тинктура или екстракт, които можете да намерите онлайн или в местния магазин за здравословни храни.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA