Големите ползи на копъра

Копърът е древна билка, която съдържа лекарствени съединения, включително флавониоди и монотерпени. Тези съединения го превръщат в чудесна антиоксидантна и химиопротективна билка, която е изключително ефективна при вируси, бактерии, дрожди, паразити и гъбични инфекции.

Копърът редовно се използва като храносмилателно средство и може да помогне за елиминиране на лош дъх, киселинен рефлукс, метеоризъм, лошо храносмилане и диария.

 

dill

 

Той е известен като средство за лечение на безсъние, главоболие и хълцане. Копърът е чудесен източник на калций, магнезий и желязо, което го прави добър за костите, кръвта и органите.

Съдържа етерично масло, наречено евгенол което терапевтично се използва като локален анестетик и антисептик. В древни времена често се мачкал и прилагал върху рани, за да дезинфекцира и ускори времето за заздравяване.

 

dill

Eвгенолът се използва и за намаляване на нивата на кръвната захар при диабетици. Семената от копър също са много полезни и имат успокоителни, антиспазматични и храносмилателни свойства. Дъвченето на няколко семена може да освежи дъха и да улесни храносмилането след тежко хранене.

 

dill

 

Копърът е много лековита и ароматна билка, която може да преобрази различни храни, включително салати, гуакамоле, картофи, сандвичи и супи. Редовното му добавяне в менюто ще бъде от полза както за вашия ум, така и за тялото.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA