Големите ползи на ябълките

Кристина Гочева
Кристина Гочева 15 декември 2020

 

Противовъзпалителните свойства на този плод го правят най-добрият избор, когато сте изправени пред някоя болест. Енцефалит (възпаление на мозъка), синдром на дразнимото черво (чревно възпаление) или вирусно възпаление (което може да доведе до възпаление на нервите) са само някои от обичайните състояние, при които ябълките могат да имат важна роля за осигуряване на нутриенти и за намаляване на възпалението и на вирусния и бактериалния товар, които го предизвикват.

 

ябълки

 

Фитохимикалите в ябълките ги правят полезна храна за мозъка, тъй като те подхранват невроните и увеличава електрическата активност. Червените ябълки съдържат антоцианини и дори следи от малвидин (вид антоцианидин), на които се дължи червеният цвят.

 

ябълки

 

Тези пигменти предотвратяват затлъстяването, поддържат храносмилателната система и спомагат за намаляването на теглото. Ябълките съдържат следи от флавоноиди, рутин и кварцетин (фитохимикали, които спомагат изчистването на организма от тежки метали и радиация), както и аминокиселините глутамин и серин, които спомагат за изчистването на мозъка от мононатриев глутамат.

 

ябълки

 

Този плод подпомага изчистването на органите, подобряване на циркулацията в лимфната система, заздравяване на увредената кожа и регулиране на кръвната захар.

Ябълките са и най-добрият чистач на дебелото черво. Когато пектинът от ябълките се придвижва през червата, избавя тялото ви от патогени като бактерии, вируси, гъбички и плесени. Събира и изчиства загнилите, напластени протеини и остатъци, които са се скрили в „джобовете" на храносмилателния тракт и хранят колонии от вредни бактерии като Ешерихия коли и Клостридиум дифициле.

 

ябълки

 

Това прави ябълките чудесно средство за спиране размножаването на тези патогени и излекуването на бактериален свръхрастеж на тънките черва и други храносмилателни смущения.

Ябълките също така ни хидратират на дълбоко клетъчно ниво. Те ни предоставят ценни микроминерали като манган и молибден, както и електролити и важни минерални соли, които подпомагат рехидратацията на тялото след физическо натоварване или стрес от какъвто и да е вид.

 

Симптоми и болестни състояние, при които ябълките помагат:

Бъбречни заболявания, заболявания на черния дроб, болест на Алцхаймер, артрит, епилепсия, множествена склероза, болести на щитовидната жлеза, хипогликемия, диабет, транзиторна исхемична атака, уринарни инфекции, надбъбречна умора, мигрени, херпес зостер, излагане на мухъл, обсесивно-компулсивно разстройство, остеомиелит, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, аутизъм, посттравматичен стрес, акне, амиотрофична латерална склероза, Лаймска болест, свръхтегло, бактериален свръхрастеж в тънките черва, тревожност, шум в ушите, вирусни инфекции, вертиго.

 

ябълки

 

Трябва да приемаме повече ябълки и при следните симптоми: звън или шум в ушите, диабетна невропатия, замаяност и световъртеж, проблеми с баланса и равновесието, сърцебиене, киселинен рефлукс, хипогликемия и други нарушения в новото на кръвната захар, недостиг на минерали, лоша миризма от тялото, предменструален синдром, болки в ребрата, умора, газове и подуване, запек, нервност, тревожност, синдром на замръзналото рамо, напълняване, болки в гърба, замъглено виждане, замъглено мислене, болки в тялото, объркване, боли в ушите, скованост на тялото, възпаление на мозъка, пърхот и симптоми на менопаузата.

 

ябълки

 

Емоционална подкрепа, която ябълките ни оказват:

Ябълките са древна храна, която ни връща към източника. Това е една от първите храни, които са ни носили утеха и затова тя ни свързва с усещането за святост. Това ги прави идеални за моментите, когато се чувстваме депресирани, отчуждени, неспособни, безсилни и безполезни. Ако в даден случай чувствате, че сте незачетени, яденето на ябълки може да промени това усещане.

Те могат да възвърнат нашата жизненост, да повдигнат духа ни и да ни направят по-енергични. Това се дължи на факта, че в продължение на хиляди години ние сме складирали ябълки, за да можем да изкараме зимата. Този плод е лъч надежда, който ни свързва с добрия живот. В нашето тяло е заложено вярването, че когато външният свят изглежда мрачен, ябълките могат да ни свържат отново с живота, прераждането, слънчевата светлина и лятото.

 

Съвети:

• Червените ябълки с най-тъмен цвят са най-добри.

• Опитайте се да ядете по три ябълки на ден. Ако си създадете този навик, ще видите как здравето ви се подобрява по неочакван за вас начин.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA