Междупразничен детокс с лимони

Кристина Гочева
Кристина Гочева 28 декември 2020

Лимоните са мощни лечебни плодове, които притежават феноменални антибиотични, антисептични и противоракови свойства. Те са богати на витамините С и В-комплекс, както и минерали като желязо, калций, магнезий, силиций, мед и калий.

Имат невероятен тонизиращ ефект и могат да спомогнат за изчистването и детоксикацията на цялото тяло.

lemons

Въпреки че лимоните имат кисел вкус, те създават много силна алкална реакция в организма и спомагат за алкализирането на кръвта, клетките, лимфата, органите и тъканите.

Известни са с това, че спомагат за унищожаване на гнилостните бактерии в устата и храносмилателния тракт, което облекчава състояния като метеоризъм, лошо храносмилане и запек.

lemons

Лимоните съдържат съставка наречена лимонен, която се използва за разрушаване на жлъчни и бъбречни камъни и спомага при лечението на рак на устата, белите дробове, кожата, гърдата, стомаха и дебелото черво.

Те са богати и на биофлавоноиди, което може значително да покачи имунитета и да намали възпалението в тялото.

lemons

Когато страдате от настинка, грип, бронхит или пневмония, лимоните и лаймът са едно от най-добрите средства за изхвърляне на слузта от тялото.

Те действат изключително пречистващо по отношение на черния дроб, бъбреците, далака, щитовидната жлеза и жлъчния мехур.

Отстраняват натрупаните множество токсични вещества от пластмаса, синтетични химикали, радиация и вредни храни.

lemons

Когато правите пречистване на организма, дори то да се изразява само в увеличаване на приема на плодове и зеленчуци, е добре след ставане от сън да изпиете чаша вода с лимон или лайм.

Да правите детоксикация без да приемате достатъчно вода, е като да изхвърляте боклука в кофата, но никой да не изхвърли нея.

lemons

При почистване на отпадъците от клетките и тъканите, те трябва да бъдат изхвърлени сутрин, за да не се абсорбират обратно в организма.

Водата с лимон или лайм има по-благотворен ефект от обикновената вода, която след филтрирането често е изгубила жизнените си сили, докато тези плодове възвръщат лечебните й свойства.

lemons

Лимоновият сок е особено полезен при настинки, кашлица, възпалено гърло, хълцане, ушни инфекции, температура, артрит, сърдечни заболявания, ХОББ, атеросклероза, диабет, висок холестерол, автоимунни заболявания и рак.

Ако се прилага външно, лимоновият сок е чудесен лек за бръчки, брадавици, зъбобол, мазоли, слънчеви изгаряния, обриви от отровен бръшлян, акне, псориазис, а също така може да се ползва за изплакване на косата и като средство за стягане на кожата.

Прибавянето на прясно изцеден сок от лимон към чай, зелен фреш, салати, рапове, хумус, гуакамоле и нори суши са други чудесни начини да включите този лечебен и хранителен плод в диетата си.

lemons

Можете лесно да си направите вода с лимон като в 500 мл. вода със стайна температура изстискате половин или един лимон. Добре е да изпиете този тоник веднага след събуждане и 15-30 мин преди приема на други течности или храни.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA