Нова, по-свежа кожа, при това само за 30 минути

Д-р Магдалена Симеонова и д-р Мартин Стефанов от VDеrm споделят малките подробности, които обещават голямата разлика.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 декември 2021

Свикнали да подхождаме с безброй въпросителни по отношение на естетичните процедури, обикновено оставаме изненадани, когато разберем, че става бързо, няма да боли и има видим резултат само след 30 минути, прекарани в компанията на експерт.

На прага на зимата екипът на VDerm предлага ексклузивната възможност да се отървем от всякакви нежелани петна, белези и дори татуировки. Главното действащо лице в тази мисия е лазерът Enlighten 3, а на всички наши въпроси за него отговарят д-р Магдалена Симеонова и д-р Мартин Стефанов.

Прочитайки техническите спецификации на Enlighten 3, сигурен съм, че повечето хора ще останат впечатлени. Кое е най-важното, което трябва да знаем за този уред?

Д-р Мартин Стефанов: Enlighten 3 е първата система, която има изключително кратка продължителност на импулсите – наносекунди или една милиардна част от секундата и пикосекунди, т.е. една трилионна част от секундата. Притежава идеалната комбинация от параметри – точна дължина на вълните и перфектни енергийни нива.

Може ли да се каже, че е "последен писък" на естетичната дерматология? Звучи така.

Д-р Магдалена Симеонова: Да, със сигурност може да се каже, че е "последен писък" в естетичната дерматология. 

Д-р Мартин Стефанов: Cutera Enlighten 3 е най-иновативната технология в естетичната индустрия с десетки ефективни приложения, включително пълно премахване на татуировки, дори и цветни, пигментни петна – без повторна поява, дълбоки белези, разширени пори и цялостно уплътняване и стягане на кожата.

57

Клиентите на VDerm са единствените, които могат да се възползват от тези предимства в България, нали?

Д-р Мартин Стефанов: Да, клиника VDerm притежава ексклузивитет върху Cutera Enlighten 3 за България. За нас е изключителна гордост да сме една от малкото клиники в Европа, които имат възможност да предлагат на своите пациенти най-ефективните процедури в естетиката, благодарение на тази система.

Смятате ли, че те оценяват това ниво на ексклузивност и са склонни да ви отдадат още по-голямо доверие?

Д-р Магдалена Симеонова: Абсолютно съм сигурна, че нашите пациенти оценяват факта, че VDerm разполага с единствен по рода си апарат в България, но те знаят, че ние сме иновативни и винаги се стремим да им предложим най-доброто.

Апаратът се използва за премахване на татуировки. За всички цветове ли?

Д-р Магдалена Симеонова: Апаратът е най-ефективният за премахване на цветни татуировки поради съчетанието на три вълни на вълната, a именно 1064nm, 670nm и 532nm, което позволява успешното отстраняване на всички цветове, без това да доведе до появата на белег на третираното място.

Имате ли често клиенти, които търсят точно това?

Д-р Мартин Стефанов: Да, все повече пациенти имат желанието да премахнат своя татус с минимална болка и без възстановителен период, което е постижимо с Cutera Enlighten 3.

Казвате, че процедурата е подходяща и за премахването на белези от акне. Това ли е най-удачното решение на иначе сериозния проблем?

Д-р Магдалена Симеонова: Преди да се подложите на лечение за белези от акне е важно да се консултирате с дерматолог, който да определи какъв тип са вашите белезите и кой е най-добрият план за тяхното третиране. Ако имате дълбоки, атрофични белези, неравен релеф на кожата, разширени пори, да, PicoFx е най-удачното решение на този проблем.

Д-р Мартин Стефанов: Резултатите, които се постигат с Enlighten 3 по отношението на белезите от акне, са съизмерими, дори надминават тези от агресивните аблативни лазаери. В случая няма възстановителен период, не се наблюдават рани, залющване и т.н. В рамките на месец, дори и след само една процедура, кожата е обновена, неравностите заличени, а тенът - изравнен.

Защо зимният сезон е подходящото време за такава процедура?

Д-р Магдалена Симеонова: Зимните месеци са най-подходящи за тази процедура, тъй като дните са по-кратки и слънчевите лъчи са не чак толкова интензивни. Непосредствено след процедурата и известно време след това новата ви кожа е много по-чувствителна към слънчевите UV лъчи и когато излизате навън, дори само за няколко минути, трябва да носите слънцезащитен крем. През зимата също ще трябва да нанасяте редовно и обилно, и в облачни дни, но е по-лесно в сравнение с горещ летен ден. 

Каква е средната ѝ продължителност или зависи от желания краен резултат?

Д-р Мартин Стефанов: Средната продължителност за извършването на процедурите е между 30 и 40 минути, които са нужни за достигането на определен брой импулси, в зависимост от зоната и проблемът, който третираме. Ако се обработват отделни, ограничени пигменти петна, процедурата протича само няколко минути.

57

Много хора се страхуват от болката при всякакви интервенции. Тук има ли подобни усещания?

Д-р Мартин Стефанов: Един от големите плюсове на процедурата е, че всъщност усещането за болка е сведено до минимум. Дори бих казал, че не се налага поставянето на обезболяващ крем преди това. Голяма част от пациентите определят процедурата като гъделичкаща.

Д-р Магдалена Симеонова: Дискомфортът е минимален, няма болка.

Възможно е обаче да се постигне цялостно обновяване на кожата. Как всъщност да разберем, че тя има нужда от такова?

Д-р Магдалена Симеонова: С напредването на възрастта действат няколко сили, които водят до все по-увиснала и набръчкана кожа. Първо, тя започва да губи колаген, който осигурява основната ѝ подкрепа. Този процес е напълно естествен, тъй като нивата на хормоните се променят през целия живот, но това, за съжаление, означава, че кожата вече не се възстановява, както преди. Вторият фактор за стареенето е хиперпигментацията, която се развива след излагане, главно на слънце. То води до появата на слънчеви петна по лицето, шията, гърба, ръцете и дланите – областите, които са най-видими. В този ред на мисли, кожата има нужда от това обновяване и то може да бъде постигнато абсолютно безопасно, безболезнено, ефективно и без възстановителен период с Enlighten 3.

Има ли значение какъв е типът на кожата?

Д-р Мартин Стефанов: Да, разбира се, че има, но това е по отношение на нашата компетенция, тъй като процедурата е подходяща за всеки тип кожа, стига да бъдат избрани правилните параметри за приложението ѝ.

Предполагам, че от процедурата се възползват главно жени, но има ли и желаещи от мъжки пол?

Д-р Мартин Стефанов: През последните години все повече мъже се възползват от възможностите на естетичната медицина. Те не търсят обеми и инжекционни процедури, а избират апартните такива, тъй като не променят техния външен вид драстично, а ефектът се развива с времето и запазва за по-дълъг период.

Д-р Магдалена Симеонова: Мъжете са не по-малко суетни от жените, така че, да, все повече мъже се интересуват от такъв тип процедури.

Бихме ли могли да забележим видим резултат след едно посещение или са необходими няколко?

Д-р Мартин Стефанов: Не само бихте могли. Със сигурност ще има видим резултат още след първата процедура. Кожата придобива сияен и здрав вид, порите се минимизират, има осезаемо усещане за стягане. За да може резултатът да се развие допълнително, препоръчваме извършването на три процедури, през месец между всяка.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: Pexels, PR 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA