Използвате ли серамиди в грижата за кожата?

Ако отговорът е "да", поздравления. Ако е "не", постарайте се възможно най-скоро да стане "да".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 декември 2021

Фотография: Pexels, PR

Скрита под слоеве дрехи през зимата, кожата често може да стане суха и раздразнена. Този период от годината е специално предизвикателство за хората с иначе суха и чувствителна кожа – те обикновено се лутат дълго време в търсене на подходящия продукт, който ефективно да облекчи усещането за стягане и парене. Въпросното търсене обикновено приключва, когато открият серамидите.

Серамидите са повече от съставка в козметичен продукт – те съставляват до 50% от естествената липидна мембрана на кожата ни и са отговорни за задържането на хидратацията и повишаването на устойчивостта към външни влияния.

57

"Серамидите за кожата са това, което е витамин С за имунитета или калцият за костите. Те укрепват кожата, като ѝ помагат да се защитава от външни агресори като UV лъчи и замърсяване. Ако си представите кожата като тухлена стена, то тухлите представляват кожните клетки, а серамидите са цимента, който ги свързва. Ако тя е повредена, цялата структура е застрашена", твърди Пенелопе Жиро, глобален изпълнителен директор на CeraVe.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: SKINCARE ДИЛЕМИТЕ, КОИТО ДА РАЗРЕШИМ ВЕДНАГА

Продуктите на бранда са разработени в сътрудничество с дерматолози, които създават най-доброто - комбинация от три основни серамида. Благодарение на уникална патентована технология за поетапно освобождаване на активните съставки, точно те осигуряват продължителна хидратация през целия ден, без да омазняват излишно. 

57

Със своята хипоалергенна формула без парфюм, CeraVe хидратиращ крем осигурява целодневна хидратация. Той е специално разработен за суха към много суха и чувствителна кожа, а също така е подходящ и за хора, предразположени към атопия. Освен серамиди, съдържа и хиалуронова киселина - съставка, необходима за поддържане на бариерната функция на кожата и задържане на влагата.

Лекият хидратиращ лосион за лице и тяло CeraVe е предназначен за любителите на леките и флуидни текстури, но имащи суха и много суха кожа, склонна към атопия. В допълнение към серамидите, този продукт съдържа и хиалуронова киселина, която допълнително помага за хидратиране на кожата.

Повече информация може да намерите на официалния сайт на CeraVe.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA