Skincare дилемите, които да разрешим веднага

Отговаряме на най-важните въпроси при грижата за кожата, които доскоро объркваха и самите нас.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 ноември 2021

Напоследък всички започнахме да полагаме много усилия по отношение на грижата за кожата. Хубаво е да имаме предвид и тези шест ситуации, които са склонни да ни поставят в положение на дилема!

Суха или мазна кожа? Често чувате, че дадени продукти са за определен тип кожа, а вие не сте напълно убедени какъв е вашият? Измийте лицето си с почистващ продукт и изчакайте няколко часа. Каква е кожата ви, когато я проверите отново? Суха и стегната или мазна около Т-зоната? Имате отговор на въпроса.

5

Дехидратация или сухота? Това са два напълно различни проблема. Изсушената кожа е вследствие на допир с прекалено топла вода или употреба на продукти за грешен тип кожа. Кожата, склонна към акне, често се дехидратира, докато другата е резултат от гореспоменатите раздразнения. Решението и на двата проблема обаче се крие в хубавия хидратиращ крем.

Грим или без грим? Стойте далеч от грима, който съдържа изопропил миристат. Тази сложна за произнасяне съставка придава усещане за прекрасна и копринена кожа, но ако попадне във фоликулите, може да предизвика силно раздразнение, което да доведе и до появата на пъпки.

Да махнем пъпките или да ги оставим? Говорейки за пъпки, нямаше как да подминем това правило, което често забравяме. Пъпките могат да бъдат изстискани, но САМО от професионалист! Ако го направим сами, вероятността да счупим стената на фоликула и да повредим капилярите в кожата е по-голяма, отколкото някога сме предполагали.

57

Естествена или хормонална пигментация? Местоположението на пигментацията може да сигнализира за причината, предизвикала нейната поява. Известно е, че типът пигментация, предизвикан от стрес, се появява около очите и шията. Хормоналната пигментация е по-обща и най-често срещана - за нея се препоръчва използването на продукти, съдържащи фитинова киселина и, разбира се, слънцезащитен лосион със SPF поне 30.

Количество или качество? Нямате нужда от 56870913 продукта против стареене, а само от един добър, който съдържа пептиди. Именно те са вълшебният елемент, който оказва най-голямо въздействие върху фините линии и бръчки, предотвратявайки естествения процес на стареене. Разбира се, цената им не е съвсем ниска, но си заслужава.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA