Плитките се завръщат в нов вариант

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 25 септември 2019

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Плитките-близначки са една от най-модерните прически на ревютата за сезон пролет-лято 2020 г. Вече ги видяхме на шоуто на Max Mara в Милано, а сега тази тенденция се е преселила и в Париж – доказателството е на подиума на Dior. Вярно е, че за визията на моделите модната къща използва много нестандартен начин на сплитане - плитката върви по ръба на косата.

За прическите на ревюто отговаряше креативният директор на Redken Гуидо Палау. В работата си той използва само две средства – пудрата Redken Powder Grip 03 и новия лак за коса Redken Triple Pure 32. „Днес, за шоуто на Dior, направих нещо като холандска плитка по краищата на косата. Почти всички модели носят шапки, но нежността на прическата добавя на визията романтизъм, лекота и младост. С помощта на пудрата придадох на косата текстура и фиксирах прическата с лак - устойчива е, но не оставя хрупкав слой”, споделя Гуидо.

Подобен стайлинг изглежда по-малко инфантилен от обикновените плитки-близначки, но също така е по-трудно да го направите сами - така че е по-добре да не губите време и веднага да си запишете час при фризьора.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA