Косата след 40 – за Бога, не я подстригвайте!

Люба Вангелова
Люба Вангелова 01 януари 2020

Невероятно, но факт, битува все още мнението, че дълга коса може да си позволи само младостта. Може би защото за нея са типични здравето, блясъкът и виталността. А колкото повече остарява (умишлено бягам от израза „напредва възрастта й") жената, толкова по-подходяща за нея е къса или средно подстригана коса.

В Grazia сме на мнението, че виното и жената остаряват еднакво – красиво и благородно.

За съжаление много от жените се стесняват от възрастта си и се боят да приемат себе си. Затова искреното им желание е на всяка цена да се подмладят. По-късите коси действително подмладяват с няколко... дори до десет години. Освен това изискват по-малко грижи, което в крайна сметка е доста важно за съвременната жена. Но ако ви харесват дългите коси, защо ви е да се подстригвате и да отговаряте на очакванията на обществото! Защо ви е да се лишавате от комфорта си?! Нима не е най-важното да харесвате сами себе си!?

Сара Джесика Паркер  е доказателство, че след 40 косата спасява красотата.
Сара Джесика Паркер  е доказателство, че след 40 косата спасява красотата.

 

Дългата коса само подчертава зрялата красота и придава очарование. Просто трябва да изберете правилната прическа.

С напредването на възрастта, косата както на мъжете, така и на жените става все по-твърда, започва да посивява и да оредява. Затова е необходимо грижите да са доста по-внимателно подбрани: с висококачествени измиващи продукти на базата на естествени компоненти, оцветяващи продукти за посивели коси и стилизиращи продукти с леки формули.

Никол Кидман изправи косата си, но не я подстрига.
Никол Кидман изправи косата си, но не я подстрига.

 

Не се страхувайте да носите косата си дълга на всяка възраст. Ако държите да се притеснявате, нека това бъде от некадърни фризьори и ситлисти и неподходяща козметика – именно те могат с лекота да съсипят косата ви.

Само вижте как изглеждат Хайди Клум, Салма Хайек, Никол Кидман, Пенелопе Крус, Сара Джесика Паркър – можете ли да наречете тези красиви жени „възрастни русалки"? Те са доказателство, че дългата изглежда прекрасно на всяка възраст, при условие, че е поддържана добре. С подходяща прическа тя подчертава предимствата на лицето и скрива недостатъците.

Идеалната дължина за тези, които приближават 40, е до средата на гърба. Но с по-сериозните дължини трябва да внимавате – ако не са добре поддържани, правят косата да изглежда изтощена.

Пенелопе Крус може да не разчита на косата си, но не се лишава от нея.
Пенелопе Крус може да не разчита на косата си, но не се лишава от нея.

 

В крайна сметка не косата състарява жената, а лошата й поддръжка, недобре подбраната прическа, стресът и неувереността. Така че, правилата, измислени от някой в миналия век, трябва просто да бъдат игнорирани. Основното, което е важно, е вашият коморт и самочувствие!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA