LAUTUS: Стандарт за красива коса

В поддържането на красотата на косата и кожата най-важна е първата стъпка в бюти ритуала – почистването. То създава идеална основа за действието на всички следващи продукти за грижа и за стилизиране. Красивите кичури израстват от здрава основа. Поканихме коафьора и колорист Горян Стоянов от студио Hair Design Studio в София да разкаже повече по темата и да ни отговори на още въпроси за това как да съживим косата след периода на изолация у дома и да я подсилим за срещата й със слънцето. Горян стои и зад българската професионална марка за натурални продукти за коса LAUTUS.

С какво започва грижата за косата?

Чистотата й е условие за красотата и здравето на косата. Така че шампоанът е най-важният продукт в ежедневната й грижа. Самото измиване включва в две стъпки: първо поставяме шампоана в ръцете си и нежно го разтриваме в дланите си,  за да го активираме, след което го нанасяме върху различни зони по скалпа. Добавяйки по мъничко вода,нежно шамонираме, стремейки се да достигнем всички зони по скалпа, след това внимателно свличаме пяната по дължините. Втората стъпка повтаря първата, но вече добавяме и още шампоан за дължините и активно измиваме и тях. Само с едно измиване няма да успеем да почистим скалпа и косата си на 100%, а това е важно, за да продължим със следващите ритуали.

57

Високите температури, слънчевите лъчи и времето навън са предизвикателствата на лятото пред косата – с какъв шампоан да им отговорим?

Важно е шампоанът да бъде безсулфатен (сулфатите са агресивни измивни частици), за да бъде грижата за косъма, за скалпа и за цвета на косата по-нежна. Останалите съставки като ароматни масла, витамини, консерванти и др. са съсредоточени върху останалите функции на различните шампоани за коса (според типа коса и проблемите на скалпа). Шампоанът трябва да почиства косата и скалпа от излишните замърсявания, да потиска образуването на излишния себум по скалпа, да хидратира косата, да стимулира растежа й. Освен това трябва да възстановява pH на косата след боядисване и да спомага задържането на цвета. Такъв е хидратиращият шампоан на Lautus (1).  

С какво да подпомогнем действието на шампоана?

Добре е да помогнем на косата с нужните витамини, минерали и аминокиселини. Extra Tricho Care (2) на Lautus подобрява естественото хранене на косъма и по този начин помага за по-добър растеж и здраве. Името идва от науката, изучаваща скалпа Tricho- продуктът предлага допълнителна грижа за скалпа. На lautusclub.com може да откриете спрей грижа и хранителни добавки, базирани на аминокиселини от естествен растителен произход.

Каква е най-важната защита за косата през лятото?

През лятото най-важно е да защитим скалпа и косата от UV лъчите и от топлинната обработка. Active Spray (3) съдържа Aqua Save System - специално патентована система за по-добро проникване на активните съставки, която спомага за по-добра хидратация, растеж и укрепване на косъма. За уникален финиш Lautus предлага флуидно олио (4) slick drops с масло от Моринга, което предотвратява заплитането и накъсването на косата, наеликтризирането й, придава мекота и блясък.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA