Стилни звездни прически за парти вечери

Няколко идеи от известните момичета, които следим и в социалните мрежи, и извън тях.

Димитрина Иванова
Димитрина Иванова 26 декември 2022

Фотография: Profimedia

Парти вечерите навън се случват доста по-често и ни припомнят, че имаше време, в което през декември обличахме повече бляскави аутифити, отколкото за цялата изминала година. Сигурни сме, че в края на месеца ще се озовете поне на едно място, на което ще можете да извадите любимата си парти рокля от гардероба, защото празниците тепърва започват. Аксесоарите, гримът и прическата обаче са не по-малка важна част от впечатляващата визия. Затова решихме да потърсим вдъхновение за оформяне на косата от няколко звездни момичета. Прически, които можете да си направите сами у дома или може би все пак ще се оставите в ръцете на професионалист.

На червения килим на миналогодишната Met Gala Джиджи Хадид показа, че красивите и изящни аксесоари за коса продължават да бъдат супер тренди. Дали ще са една или няколко фиби с фини камъни по тях, дали ще е диадема, или някоя изискана панделка – всяко едно от тези неща добавя онази доза блясък, от която понякога прическата се нуждае. Без значение дали ще прибрете косата на опашка, или щя я оставите свободно да пада около раменете.

Така нареченият wet look е изключително подходящ за парти. Обикновено го свързваме с това косата да е напълно зализана назад с помощта на стилизиращи продукти. Дженифър Лопес обаче ни показва, че той може да е в по-лек вариант, при който кичурите на косата, оформена на каре, изглеждат полу-мокри, но пък готови да блестят под светлините на прожекторите.

Въпреки че сме свикнали да виждаме Кая Гербер в модерното късо каре, сега косата ѝ е малко по-дълга и е освежила прическата си с бретон. Не всеки би се престрашил на това действие, но пък понякога си заслужава риска и наследничката на Синди Крауфорд ни показва, че дори няма нужда да прибягва до сложни прически, за да облече най-парти тоалета си.

Няма как да не надникнем и в профила на Дуа Липа, от която веднага заемаме една доста семпла, но стилна прическа. При нея косата е разделена на път по средата и е свободно пусната, като единият вариант е да бъде безупречено права, но пък може и да е на съвсем леки вълни. Зависи колко дълга и какъв тип е косата ви.

Ако все пак предпочитате тя да бъде изцяло прибрана, най-добрият вариант е конската опашка. При нея косата е силно пригладена назад, а самата опашка може да бъде ниско долу или горе. Ариана Гранде все пак е пуснала два кичура отпред – една тенденция, която се завърна от края на 90-те. Но тук отново зависи каква е дължината на косата ви и дали тя позволява точно тази прическа. Но пък нищо не ви пречи да я интерпретирате по свой начин.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA