Editor’s Test: Атомна блондинка

Най-после открих продуктите, с които да се грижа за русата коса у дома, за да получа ефекта сякаш току-що съм си тръгнала от фризьор.

Димитрина Иванова
Димитрина Иванова 05 декември 2022

Толкова пъти съм искала да се разделя с това скандинавско русо и също толкова пъти съм се разубеждавала. Толкова ми е любимо и толкова много грижа изисква, но пък в името на красотата на какво ли не сме способни, нали. Ясно е, че за да постигна този прозрачен светъл цвят, е необходимо да се доверя на фризьор (слава богу, след няколко неуспешни опита намерих точния човек), когото освен това трябва да посещавам поне веднъж в месеца.

Още по-ясно е, че след боядисването, матирането и сешоара си тръгвам от салона като чисто нова и с най-красивата коса на света. Големият проблем идва след това – как да се грижа за нея у дома, за да мога да запазя цвета, здравината и блясъка ѝ до следващото посещение при фризьора. Защото русият цвят е прекрасен, но изтощава много косата и е истинско предизвикателство да я запазя такава, каквато наймного ми харесва.

Metal Detox

След дълго търсене най-после открих правилните продукти, с които мога да ѝ осигуря най-добрата грижа в домашни условия. Става въпрос за серията Metal Detox на L’Oreal Paris. Тъй като след услугите в салона косъмът става по-чувствителен и има склонност да абсорбира повече метални частици (а това води до накъсване и неравномерен цвят), е изключително важно да го почистваме и да го предпазим от ново натрупване. Точно това прави шампоанът от серията, който има богата текстура и много лесно се разнася, за да измие нежно не само косата, но и да премахне вредните частици от нея.

Metal Detox

Тъй като аз винаги използвам маска вместо балсам, бях щастлива, че към шампоана има и предпазваща маска. Тя е с много приятна, лека и кремообразна текстура, която допълнително и интензивно подхранва косъма, и по този начин съм спокойна, че русата ми коса няма да е накъсана, суха и без блясък след измиване. Мога да ви издам, че тайната на серията Metal Detox се крие в молекулата гликоамин, която представлява хелатиращ агент, който е достатъчно малък, за да проникне във вътрешността на косъма. След като влезе вътре, той има силен афинитет към метала, дори когато разпределението му е неравномерно в косъма. С други думи, неутрализира го, където и да се намира.

Оставила съм обаче най-хубавото за финалa, защото няма как да не споделя за разкошното олио, което вече е част от серията Metal Detox. За мен това е задължителната завършваща стъпка след измиване, с която давам на косата си още повече здравина. Само няколко капки от олиото са достатъчни, за да бъде тя по-бляскава, по-мека и подхранена, по-плътна и по-лесна за оформяне (за моята чуплива коса това е огромно предимство) и най-вече защитена от топлината на стилизиращите уреди. Освен това го няма неприятното наелектризиране, особено сега, в сезона на пуловерите. А ароматът ли? Точно като този на шампоана и маската, и олиото оставя след себе си изящно и съблазняващо ухание, което дава перфектния финален щрих на моята прическа.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA