Дълбок ремонт за косата

Какво кара косата ни да изглежда и да се чувства здрава? За да разберем това, трябва да сме наясно със структурата ѝ.

Фотография: PR

А тя е следната: ядрото на косъма се състои от нишковидни клетки от кератин, свързани помежду си чрез милиони химически връзки, а защитният им слой е кутикулата. На повърхността косата ни може да изглежда добре – причината е, че кутикулата е загладена, което осигурява блясък на косъма. Но с времето този ефект може да се загуби. За това хвърляме вината на обичайните заподозрени – редовно изрусяване, често разресване с четка или агресивна топлинна обработка, боядисване, въздействието на агресивните фактори от околната среда като UV лъчи и замърсявания. Те разрушават връзките в сърцевината на косъма – кортекса.

Именно това е начинът, по който работят продуктите за възстановяване на косата в дълбочина – въздействат на корена. Обикновено до тях достъп имаме във фризьорския салон, където професионалисти се грижат за нея. L’Oreal Paris обаче създаде една от най-добрите серии за възстановяване на косата в домашни условия – Elseve Bond Repair.

Elseve

Формулата ѝ работи отвътре навън. Така не просто връща блясъка ѝ, а ѝ осигурява дълбоко възстановяване. Тук L’Oreal Paris за първи път използва технология с комплекс от лимонена киселина за дълбоко подхранване. Съставката е достатъчно малка, за да проникне в кортекса на косъма, където да възстанови и пресъздаде активно вътрешните счупени връзки.

Формулата доставя едновременно грижа и възстановяване благодарение на правилно прецизирано pH и дозировка на лимонената киселина. Така с времето косата става по-устойчива на действието на външните агресори, но също и по-мека, и по-блестяща.

Трите продукта в линията Elseve Bond Repair работят в идеална синергия. Но първата стъпка в ритуала е звездата – грижа преди шампоан Bond Repair. Този изцяло нов продукт в рутината за възстановяване на косата от L’Oreal Paris е с най-концентрирана формула в линията и съдържа 12% Bond Repair комплекс с лимонена киселина. Другите два продукта са шампоан за почистване и възстановяване на косата и балсам, който нежно заглажда кутикулата. Освен това серията на L’Oreal Paris Elseve Bond Repair защитава косата от накъсване по време на разресване, боядисване и стилизиране.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA