Няколко трика за мечтания обем в косите

Следвайте няколко правила за миенето и сушенето и съвсем скоро ще видите осезаем ефект.

Ася Иванова
Ася Иванова 04 април 2024

Фотография: Pexels.com

Често страдаме от липсата на обем в косата. А това разваля жизнения й и красив вид. Сигурни сме, че никоя от нас не харесва сплесканите коси. Затова споделяме с вас как да постигнете допълнителен обем на косата и то без много усилия.

Шампоан и балсам за обем

Разбира се, най-познатият начин да придадете обем на косата си са специализираните продукти. В този случай просто трябва да откриете подходящия за вашата коса продукт. Нашият съвет е да не прекалявате с балсама. Шампоанът е по-ефективен, ако след него не "напоите" косата прекалено много с балсам.

Сушене надолу с главата

След като подсушите леко с кърпа, нанесете малко пяна, наведете глава и обърнете косата надолу. Така ще я изсушите от най-долния слой, което ще я направи по-мека и с повече обем. Сушете я стъпка по стъпка, на слоеве. А след като е суха, натиснете бутона за студен въздух на сешоара, за да я охладите, докато все още е обърната надолу.

Преса

Звучи нетипично, защото обикновено използваме пресата, за да изправим и начупим косата. Изненадващо е обаче колко обем може да постигнете с пресата. В корените косата ще изглежда бухнала, а кичурите ще се сдобият с леки "вълни".

Как да го постигнете?

• Разделете косата хоризонтално от ухо до ухо, на нивото на очите, като прихванете горния слой с шнола, за да не ви пречи.
• Прихванете кичур, широк колкото е дължината на плочката на пресата, и защипете до корените. Завъртете китката си, за да създадете обем, и след това освободете. Повторете същото с останалите свободни кичури. А след това пуснете следващ "етаж" от косата и направете същото.

дълга коса

Сух шампоан

Определяме сухия шампоан за важна част от стайлинга. Запазва косата чиста, без да е необходимо миенето ѝ в продължение на няколко дни, което е идеално, ако сте на път, например, и нямате такава възможност. Освен това подсилва структурата на косъма и придава обем на косата.

Как да го нанесете, за да постигнете ефект

Отново разделете косата, както по-горе. Нанесете сухия шампоан в корените на първия "етаж". След като сте нанесли масажирайте стабилно в корените и намачкайте косата, за да попадне шампоанът и в горните кичури. Може да наведете глава, да обърнете косата надолу и отново да я намачкате здраво.

Четка

Най-бързият и лесен начин да постигнете ефект на обемна коса, разбира се, си остава четката, или да го кажем буквално - разчепкването. Нямате нужда от стилизиращи продукти, а най-познатият начин е разресването на обратно - не от корените към върховете, а от средата (за по-дълги коси) към корените.

За да постигнете по-добър ефект обаче, препоръчваме да използвате четкането с други техники. Отново разделете косата на слоеве и защипете с шнола най-горните. Използвайте гребен с фини и гъсти зъбци, за да срешите косата на обратно. Повторете същото слой по слой с останалата част от косата, но за да избегнете хвърчащата коса най-отгоре, просто не решете последния слой.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA