Топ 3 тенденции в грима за летните дни

Всеки гримьор и козметик ще ви посъветва през лятото да носите възможно най-естествения грим. Въпреки това, някои ситуации изискват по-сериозен грим, но жегите неизменно се отразяват на ежедневната ни визия. Колкото по-висока е температурата навън, толкова по-малко плътни текстури и слоеве грим трябва да имаме върху кожата си. Избирайте овлажняващи и почистващи средства, за да избегнете сериозни проблеми - обриви, раздразнения и акне. Ето три съвета как да направим така, че да не навредим на кожата си в горещите летни дни.

View this post on Instagram

1,2 or 3? 💁🏽‍♀️

A post shared by @ johannelandbo on

Чиста кожа. Гримьорите са големи почитатели на тази тенденция. Пат Макграт, Вал Гарланд и Лиза Елдридж това лято залагат на грим без нанасяне на тонална основа. Вместо плътни текстури, звездните гримьори предпочитат коректори и хайлайтъри в онези части на лицето, където те са наистина необходими. Едни от най-добрите варианти са на Stella McCartney, където се наблюдава само леко нанасяне на спирала и руж - всичко, което е необходимо, за да се подчертае естествената красота на моделите.

Топ 3 тенденции в грима за летните дни
Stella McCartney

Целувката на слънцето. Онези, които изпитват носталгия по 90-те, могат да се радват - бронзаторите отново се връщат на модния подиум. Бронзовият грим това лято, особено в шоуто на Max Mara, напомня за лекия тен след разходка из града или почивка на тропически плаж. Монохромът се вписва идеално в основните правила за летен грим. Освен това, едноцветният грим не изисква излишни средства и многопластово нанасяне.

Топ 3 тенденции в грима за летните дни
Max Mara

Акцент върху очите. Тенденцията на това лято е спиралата с напластяване като при Туиги –тя  се появява почти на всяко ревю в новия сезон. Образите в ревюто на Chanel доказват, че спиралата елиминира нуждата от очна линия, тъй като сама по себе си е достатъчна и подчертава очите без допълнителна помощ. И на ревюто на Prada видяхме, че спиралата се нанася на дебел слой с ефект „слепнати” мигли.

Топ 3 тенденции в грима за летните дни
Prada

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA