Бюти посоките за ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Люба Вангелова
Люба Вангелова 25 март 2020

Надничайки зад кулисите на модните ревюта за пролет/лято 2020, видяхме развълнувани коафьори и гримьори. Творческите им визии са подхранени с модерно изкуство, аристократична бледност, семпла деликатност и екстравагантeн блясък. Вижте как претоваряват това вдъхновение в реални визии!

 

НОВО СИЯНИЕ

Да си спомним завета на Даян Врийланд, куратор на Института по костюмите в музея Метрополитан, която щедро покривала скулите си чак до слепоочията. Днес не се ограничаваме с по-малка площ, но розовият цвят е заменен със златист или сребрист.

Сияние в лицето

Catwalk: Jacquemus, Chakra Haute Couture

Продукти: Течен хайлайтър Soleil Glow Drops Reflects Gilt на Tom Ford Beauty; Палитра хайлайтери Choose Your Glow на essence; Прахообразна пудра за сияен финиш Poudre Universelle Libre на Chanel

 

БЛЕСТЯЩ ТЕН

Светещата кожа е първа и последна цел на всяка жена и нейния гримьор днес. Сама по себе си тя се превърна в отделен от тенденциите свят. Естествена кожа, бликаща от здраве – тази концепция продължава да стои в основата на тониращите продукти. Търсете я!

Естествен тен

Catwalk: Givenchy Haute Couture,  Nicolas Jebran 

Продукти: Фон дьо тен  Ultra Le Teint Velvet на Chanel; Тониращ хидратант с SPF 15 Hydra Teint на Phyto; Минерална компактна пудра Diorskin Nude на Dior

 

РОЗОВ РУЖ

Неутрална роза върху скулите е нюанс, който едновременно стопля, но и охлажда страстите на пролетта. Но пък безспорно придава младежка енергия. Изненадващо или не, цветът по скулите е в хармония с устните.

Розов руж

Catwalk: Alexander McQueen, Chanel

Продукти: Лимитирана линия руж Glow Play Blush на M.A.C.; Руж Joli Blush Cheeky Pinky на Clarins; Лимитирана озаряваща пудра-руж Éclat du Désert на Chanel

НЕОБИКНОВЕНИ УСТНИ

Устните на пролетта са винени, ягодови, алени и отразяват широкият спектър на красотата – от вибрацията на 20-те до футуристичните визии на артистите. Няма тенденция, която да ги рамкира – устните на пролет-лято 2020 са свобода.

Необикновени устни

Catwalk: Louis Vuitton, Ronald van der Kemp Haute Couture

Продукти: Червило L’Absolu Rouge Ruby Cream Bad Blood на Lancome; Матиращо червило Glamourose Petalips на Pupa; Матиращо червило Always On Cream To Matte Hoops On на Smashbox

БИЖУТА ВМЕСТО ГРИМ

Блестящи, луксозни, екстраваганти... могат да бъдат сенките върху лицето ни. Но такива всъщност са бижутата за лице, с които ни изкушават дизайнерите за лято 2020. От идеята за кристали Swarovski върху клепачите до бижута за очите не мина много време. Истински Gold Face!

Бижута вместо грим

Catwalk: Schiaparelli Haute Couture, Iris Van Herpen Haute Couture, Christian Dior Haute Couture

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA