По-гъсти мигли само със спирала

В един момент се оказва, че лесно можем да се откажем от изкуствените мигли или присаждането на снопчета – почти същият ефект е постижим с някои трикове със спиралата.

Люба Вангелова
Люба Вангелова 30 април 2020

Постепенно ще се завърнем към обичайния си ритъм на живот, който обаче ще бъде различен. Докато това се случи, се наложи да свикнем с някои промени, за които дори не сме подозирали, че ще се наложи. И елементарните навици отстъпват мястото си. Грижата за красотата не е останала на заден план, но като че ли възрдоихме начините, с помощта на които да поддържаме естествения си вид.

В един момент се оказва, че лесно можем да се откажем от изкуствените мигли или присаждането на снопчета – почти същият ефект е постижим с някои трикове със спиралата. Използват ги гримьорите, така че са доказани.

 

Използвайте фина пудра

Нанесете спирала и веднага след това, още преди да е засъхнала, с помощта на пухкава четка докоснете леко миглите си с фина пудра. След това може да нанесете и втори слой спирала. Има едно изискване обаче – за да се получи търсеният ефект, миглите ви трябва да са достатъчно дълги.

 

„Фиксирайте" корените

Това е не е от най-приятните дейности, но работи. Използвайте гел очна линия и я нанесете в самия корен на миглите – не е приятно, но се свиква. Използвайте водоустойчива линия. Опитвайте се да рисувате в линията на лигавицата – тогава ефектът ще бъде по-очевиден. След това нанаесете спиралата върху миглиъте си както обикновено.

 

Играйте с два цвята

Този трик работи при всички. Нанесете слой черна спирала, след това – цветна (кафява или лилава). След това може връхчетата отново да фиксирате пак с черна. Това помага на цветния пигмент да се прокрадва и да създава ефект на по-обемни мигли.

 

Движение „зиг-заг"

При нанасяне на спиралата, не просто я движете нагоре, а наляво и надясно в зиг-заг. Това помага повече пигменти да обхванат максимален брой мигли.

 

спирала за обем

 

Спирала за дължина и повдигане Sumptuous Rebel Length + Lift Mascara на Estée Lauder; Спирала за обем с 3D четка Le Volume Revolution на Chanel; Спирала Eye Opening Mascara на Bobbi Brown

 

Започвайте от върха

Това звучи нестандартно, но нанесете спирала първо на краищата на миглите, оставете да изсъхнат и след това нанесете по цялата им дължина. Сгъстяването на върха им оптически създава илюзия, че миглите са по-гъсти.

 

спирала за обем

 

Водоустойчива спирала за обем Maximum Definition на essence; Спирала за обем Lashes To Kill на Catrice

Начертайте линии

Без да минавате по линията на растежа на миглите, очертайте ръба на клепача във външната част на окото, като я изкарате съвсем леко извън него. Това визуално удължава миглите.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA