Ексклузивно за Grazia: 5 грим урока от Алина Манова

Когато професионалистът показва, внимаваме и учим: безпогрешен трик за очна линия и тайната за съвършено нанесено червено червило

Докато имаме време и не се срещаме с много хора, сме длъжни да усвоим някои грим уроци. Няма жена, която да не обича грима – дори само червило да ползвате, значи сте в това число. Това са едни от плюсовете на ежедневието под карантина. Отиваме при най-добрите в бранша, от които можем да научим наистина работещи начини за постигане на идеален грим.

Професионалният гримьор Алина Манова е сътворила голяма част от грим визиите на кориците на Grazia, както и много от фотосесиите в списанието ни. Алина сподели някои от професионалните трикове, които могат да ни послужат в гримирането за всяка ситуация, независимо с какво време разполагаме, а също и с колко продукта. Защото не е тайна, че много жени нямат у дома препълнени рафове с козметика. Но Алина ни разкрива как с един или с няколко продукта можем да постигнем това, което искаме.

 

УРОК 1: КАК ДА НАНАСЯМЕ ЧЕРВЕНО ЧЕРВИЛО, ЗА ДА БЪДЕ ПЕРФЕКТНО

 

https://www.instagram.com/p/B5Sh4c9DOnu/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

 

Първо нека да подготвим устните за най-големия им комплимент - червеното червило. Направете си лек пилинг или маска на устните, после ги хидратирайте с балсам. Преди да започнете с червилото, блендирайте малко коректор или фондьотен около устните, за да се открои съвсем чисто аленият цвят. За по-педантичните от нас, веднага бих посъветвала - използвайте четка за червило. С нейна помощ ще постигнете прецизен контур и по-лесно ще манипулирате формата на устните, особено, ако червилото е матово. Това е и най-професионалният и хигиеничен начин - бързо и лесно дезинфекцирате четката, когато сте готови.

Ако искате да постигнете по-естествен финиш, все едно сте получили лека целувка, тогава нанесете червилото с пръст и потупващи движения. Може дори с малка пухкава четка или клечка за уши, да дефюзирате цвета още малко, по ръба на устните. Или пък да направите по-графична форма с помощта на молив.

 

УРОК 2: КАК ДА НАНАСЯМЕ ОЧНА ЛИНИЯ

 

https://www.instagram.com/p/BcuCSbtBimX/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

 

Очната линия е една от класиките в макиажа и всяка дама може да я овладее, стига да не се отказва. Разбира се, всяка от нас има различни черти, форма на окото и мимики, но ще ви споделя една бърза техника, надявам се да е полезна и правилната за вас. Най-важното, не започвайте от началото на окото. Въоръжете се с търпение, погледнете се в огледалото и на отворено око маркирайте с малка точица, там, където искате да свършва очната линия. След това от ъгълчето,  в което се събират двата клепача, изтеглете линия до маркираната точка. От там нататък, просто запълнете линията към  подножието на миглите и направете желаната плътност. Et Voila!

 

УРОК 3: КАК ДА СЕ ГРИМИРАМЕ С МИНИМАЛНО КОЛИЧЕСТВО ПРОДУКТИ

 

https://www.instagram.com/p/B5XK5HojSYg/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

 

На първо място трябва да се погрижим за здравето на кожата ни. Когато, тя е добре хидратирана, изглежда свежа, еластична, сияйна и съответно ние се харесваме повече, когато се погледнем в огледалото. Точно тогава можем спокойно да пропуснем някои грим продукти или поне да намалим количеството. Достатъчно е малко коректор на нужните места, фиксирани мигли и вежди, кремообразен руж, който спокойно можем да нанесем и на устните, и на очите за свежест. Тази мултифункционалност намираме и в червилото, което би ни послужило и за руж.

 

УРОК 4: КАК ДА ГРИМИРАМЕ ВЕЖДИТЕ СИ

 

https://www.instagram.com/p/Bc1_49Bh_ZC/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

 

Веждите са рамката на лицето и са много важна част от грима, за да изглежда завършен. Вече разполагаме с огромен избор от продукти и текстури - моливи, помади, писалки. Аз лично съм фен на сенките за вежди, които нанасям по посока на косъма с тънка изсечена по диагонал четка (angled brush). По този начин постепенно ги уплътняваме, но запазваме максимално естественото усещане. След това можете да фиксирате се гел или вакса за вежди.

Ако сте брюнетки, обикновенo най-добре е да изберете пигмент в един тон по-светъл от цвета на косата, за да се прелее с веждите. Ако сте блондинки или червенокоси, се постарайте да омекотите и балансирате цвета. За по-смелите дами, които са фенове на едиториалните визии, вариант е, направо да ги изрусят с помощта на фризьора си. В този случай, ако направите опушен грим на окото, той ще стои още по-драматичен и привлекателен.

 

УРОК 5: КАК ДА НАНАСЯМЕ РУЖ

 

https://www.instagram.com/p/B9bOHHbjI6f/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

 

Нанасянето на руж трябва да се съобрази с индивидуалните ни черти. За по-свеж вид, се усмихнете и нанесете по най-изпъкналата част, там където първо достигат слънчевите лъчи. Даже може да сложите лекичко и на носа. Така ще създадете илюзията на „пощипнатo" от слънцето лице. Ако ружът ви е с по-неутрални тонове и го използвате по-скоро като контур, тогава го нанесете по най-вдлъбната част на скулите. Аз винаги си слагам малко и на клепачите, за хармония.

А, ако искате ружът да изглежда като част от кожата ви, а не като продукт отгоре, използвайте кремообразен и го нанесете с пръсти и с потупващи движения.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA