5 изненадващи грим грешки, които допускате често

Без значение дали се стремите към пълно съвършенство или просто искате да подчертаете погледа си, трябва да имате предвид тези изненадващи грешки.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 септември 2020

Да кажем, че перфектната грим визия е доста относително понятие, ще бъде съвсем вярно твърдение. Да уточним обаче, че има няколко правила, които трябва да се спазват без значение от желания ефект - още повече. И понеже знаем, че нямате необходимото време да прекарвате часове пред огледалото, ние ги събрахме вместо вас!

Не подготвяте кожата си правилно! Продължавате да мислите, че първата стъпка от изграждането на перфектната грим визия е нанасянето на фон дьо тен? НЕ. Важно е да започнете с почистване, тонизиране и хидратиране на кожата. Подготвеното лице не само ще ви осигури сияен външен вид, но и ще спомогне за постигането на перфектния краен резултат. 

8

Не променяте продуктите си с възрастта! Истината е, че докато сте в 20-те си години, можете да постигнете топ визия и с продукти, които не струват половин заплата. Просто защото кожата тогава е по-еластична и здрава. С напредването на възрастта обаче трябва да започнете да търсите пудри и други продукти с кремообразна основа и да обръщате допълнително внимание на грижата за кожата

Нанасяте грим при неправилно осветление! За нищо на света не се гримирайте в стая, в която липсва приток на светлина, както и в такава, която е флуоресцентно осветена. Всичко изглежда различно в зависимост от светлината, така че не прекалявайте. Най-добрият вариант е естествената слънчева светлина, тъй като тя осигурява най-точното отражение на лицето в огледалото. Ако не разполагате с много от нея, спрете се на лампа с топла бяла LED светлина.

74

Използвате твърде много коректор! Повечето хора посягат към коректора, за да скрият тъмните си кръгове и всички други несъвършенства. Ако обаче не използвате подходящия продукт и съответен нюанс, ще подчертаете фините линии и ще изглеждате като восъчна фигура в "Мадам Тюсо". Отлично знаем, че не това е целта ви, така че го имайте предвид.

Забравяте устните! През студените дни устните ни се напукват и изглеждат всичко друго, но не и привлекателни. Ексфолирайте ги с нежен скраб веднъж седмично и приложете хидратиращ балсам веднага след това. Кафявата захар и овесените ядки са най-добрите естествени ексфолианти, които ще осигурят зашеметяващ външен вид на онова яркочервено червило, което поглеждате отдавна, но се страхувате да сложите, защото устните ви не са достатъчно плътни. Вече не! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA