Как да постигнем перфектния контур?

Грим специалистите ни дават няколко насоки, с които да постигнем перфектната визия.

Ася Иванова
Ася Иванова 24 ноември 2023

Фотография: Pexels.com

С помощта на бронзиращ бродукт, хайлатър и руж с лекота можем да оформим изразителен контур на лицето и оптически да смалим определени зони, които ни притесняват. Освен това ще му придадем допълнителен блясък и сексапил.

Днес ще ви покажем нагледно как да използвате тези три продукта правилно.

Четка

Първото най-важно условие за контуриране на лицето е да имате подходяща четка. Нашият избор е мека скосена четка - с нея много удобно ще нанесете както бронзиращата пудра, така и ружа.

Бронзираща пудра

Бронзиращата пудра, която използвате за контур, е един или най-много два тона по-тъмна от естествения тен на лицето. Много важно условие е и това да изберете продукт с матова текстура, без блестящи частици. А ето и как да поставите продукта:

- Диагонално под скулите или успоредно на линията на челюстта. Това ще направи скулите да изпъкнат.
- От двете страни на носа от основата надолу. Така носът ще изглежда по-дълъг и тънък. Тук е особено важно блендирането.
- На линията на челюстта и под брадичката - лицето ще изглежда по-издължено.

грим контур

Руж

Ружът нанесете едно ниво по-високо от мястото, където сложихте бронзатор, успоредно на челюстта. Така ще поставите акцент върху скулите.

Хайлайтър

Няма да сгрешим, ако наречем хайлайтъра тайния трик на грим артистите. С него привличате към лицето светлина, подчертавате изпъкналите части, придавате изразителност и свежест. Как да го нанасяте:

- Нанесете с потупване над горната и под долната устна, за да направите формата им по-изразителна.
- Нанесете съвсем малко на върха на носа.
- Нанесете под веждите.
- Скулите ще изпъкнат още повече, ако нанесете хайлайтър над ружа.

Ефектното контуриране обаче изисква практика, за да разберете и напаснете нюансите и начина на нанасяне спрямо формата на лицето.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA