Какви грешки допускаме при използването на спирала?

Ще развенчаем някои от митовете относно грима.

Ася Иванова
Ася Иванова 01 април 2024

Фотография: Pexels.com

Нека си признаем, колкото и да се стараем, никога не можем да поставим спиралата перфектно.

А без сенки можем, но без спирала - не, тъй като тя подчертава миглите и кара очите да изпъкнат. Дори и мъжете се изкушават от така познатото "пърхане с мигли". Какви обаче а грешките, които допускаме в опита си да нанесем спиралата и губим драматичния й ефект или бързо изсъхва.

Многократно вкарване и изкарване на четката в тубичката

Да, всички имаме този навик. Вероятно за да поеме четката равномерно и достатъчно туш, я "напомпваме" като движим четката в капсулата нагоре-надолу. Грешка. По този начин вкарвате въздух във флакончето, който създава наплъстявания, които се пренасят върху миглите ти. И не само това - излишният въздух в спиралата допринася за бързото ѝ изсъхване.

Нанасяте няколко слоя

5 или 50, няма значение. Повечето спирали не са предназначени да се нанасят на повече от един слой. С всяко следващо движение с четката сплъстявате миглите си, по тях се образуват топченца туш, които придават евтин и изкуствен вид.

Разчитате на старата си спирала

Не си спомняте кога сте я купила? Тогава я хвърлете. Старите спирали гъмжат от микроби, които причиняват зачервявания и сърбеж в очите. Не е това целта, когато слагате спирала, нали? Използвайте само такава, за която си спомняте кога точно е купена, за да сте сигурна, че не е остаряла.

спирала за очи

Натискате в основата на миглите

По този начин обаче нанасяте твърде много спирала и по-скоро оставяте грозни черни следи, отколкото да създавате зашеметяващ ефект. Ако все пак нанесете повечко туш, почистете излишното.

Забравяте да нанесете в основата

И ако по-горе казахме, че една от грешките е натискът и прекаляването със спирала в корените на миглите, то като друга грешка може да посочим и липсата на спирала в корените изобщо. Ще постигнете ефект разкошни мигли, ако се научите с леки движения на четката наляво и надясно да си нанасяте спирала и в основата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA