Стъпка по стъпка: Как да постигнем опушения грим на Виктория Бекъм

Нужен ни е само един продукт, за да постигнем този впечатляващ ефект.

Ася Иванова
Ася Иванова 09 април 2024

Фотография: Profimedia

От пускането на първия си козметичен продукт, Виктория Бекъм не пропуска да покаже нагледно кое как прилага в своето ежедневие. А днес бившата Spice Girl разкрива една от най-големите си тайни за красота!

Тя засне как стъпка по стъпка пресъздава характерния си опушен грим и изненада! Нуждаете се само от един-единствен продукт. Но кой е той? Както твърди самата Виктория, това е нейният "най-любим за всички времена" молив за очи Satin Kajal Liner на Victoria Beckham Beauty в нюанс Cocoa.

Ето как да го постигнете:

Стъпка № 1 за характерния външен вид на госпожа Бекъм е да заложите на наистина остър молив, като сте сигурни, че използвате подходящата за него острилка. "Това ще ви позволи наистина прецизно нанасяне." След това нарисувайте "много фина линия" през горната линия на миглите на двете очи, като я удебелите леко, докато се придвижвате към ухото. Тя съветва никога да не бързаме с тази част от процеса, "защото след като този продукт изсъхне, няма махане."

Като приключи с горната линия, Бекъм рисува много малки точки по линията на долните си мигли между косъмчетата – съвет, който е научила от гримьор преди години. "Защото по този начин се създава илюзията, че миглите са по-близо една до друга. И това придава много свеж, младежки вид", обяснява дизайнерката. "И изглежда супер естествено."

След това госпожа Бекъм слага малко от молива на ръката си и с помощта на четчица започва да го нанася върху арката на клепача, като движи ръката отвън навътре до половината на клепача. За финал тя използва гъбичката в края на молива и нанася останалия продукт от ръката й "много леко" под окото. "Понякога дори правя тази част с пръста си. Или с четка", отбелязва Виктория.

"Така че наистина можете да създадете цялостен външен вид само с един продукт", казва още тя и споделя как да направим опушения си грим по-интензивен за по-драматична вечерна визия. За целта, дизайнерката нанася молив на долната линия на миглите, създавайки много по-смела визия.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA