Седем трика за постигането на страхотен грим

Малките тайни, които експертите споделят с нас.

Ася Иванова
Ася Иванова 15 април 2024

Фотография: Pexels.com

Не е необходимо да сте професионалисти и да стоите пред огледалото с часове, за да постигнете страхотен ефект при грима. Истината е в малките детайли, които могат да подпомогнат перфектната ви визия.

Make up експертите споделят своите малки трикове, с които бързо и лесно постигат страхотен ефект. По-големи и съблазнителни очи, плътни устни, по-трайно червило - можете да постигнете всичко това с правилните техники.

1. Вместо да се фокусирате върху веждите, използвайте изсветляващ молив под и над веждите. Така чрез светлина създавате илюзията за повдигнати очи с перфектни вежди. 

гримове

2. За постигането на по-плътни устни, вместо глос нанесете малко бели сенки за очи върху долната устната, преди да сложите червилото. Ще получите същия ефект и ще употребите снежнобелите сенки. 

3. Вместо просто да нанесете спирала, поръсете с пудра за мигли преди и между нанасянията. Пудрата прави миглите гъсти и обемни. Ще ви свърши работа и прозрачна прахообразна пудра. Пудра, спирала, пудра, спирала - това е. 

4. Коректорът под очите заменете с комбинацията от блясък и фон дьо тен. Тежките коректори под очите понякога могат да създадат обратния ефект. Центърът на лицето ще изпъкне, благодарение на хайлайтъра.

5. Вместо да използвате прозрачна пудра, за да фиксирате червилото, нанесете прахообразен руж в същия нюанс като червилото. Пудрата ще промени цвета на червилото, затова използвайте ружа си за фиксация. 

гримове

6. Заменете черната очна линия със син нюанс. Така очите ще изглеждат "по-будни". Студените нюанси и конкретно сините правят бялото на окото да изпъква повече, което освежава вида. 

7. Опитвате се да нанесете очната линия абсолютно право? Няма нужда, просто нанесете няколко точки по клепача и блендирайте с четка. Супер бърз и перфектен метод да нанесете идеална очна линия. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA