Как да изберем подходяща форма за маникюр

Наталия Александрова
Наталия Александрова 05 септември 2019

Всяка жена, поне веднъж в живота си се е изкушавала да види ноктите си в различен от техния естевстен цвят. За някои от нас това остава еднократно изживяване, за други се превръща в редовен бюти ритуал, а за трети – малък подарък, който си правим, когато сме в подходящо настроение. Има дами, които разчитат на себе си за перфектния вид на своя маникюр и други, които предпочитат да се доверят на услугите на професионалисти. При всички положения обаче, всички знаят, че първата стъпка към това ръката ви да изглежда изискана и изящна, е правилното оформяне на ноктите. Ако се затруднявате да направите избор за своя маникюр или искате промяна, но без излишни рискове, ето няколко съвета, които биха могли да ви бъдат от полза.

Квадратни нокти

Започваме с тях, защото всъщност това е естествената форма на човешкото нокътно легло, ако не вярвате – вижте как изглеждат пръстите на новородените. Тази форма е подходяща за издължени и тънки пръсти. Също така, трябва да вземе предвид, че квадратните нокти са по-склонни към инцидентно счупване заради заострените им върхове. Ако искате да си спестите това неудобство, можете да заложите на модерната squoval форма, която представлява квадратни нокти, но със заоблени краища.

Кръгли нокти

Една от най-предпочитаните форми за заетите дами, които харесват по-практична дължина за своя маникюр. Закръгленият връх на нокътното легло е елегантен, удобен за ежедневието и има издължаващ ефект – по тази причина специалистите го препоръчват за жени с малки нокътни легла.

Бадемови и овални нокти

Слагаме ги в една категория, защото са много сходни. Тези популярни и универсални  форми се препоръчват както за дами с дълги и широки, така и за тези с по-къси пръсти. Бадемовата форма е практически вариация на овалната, но с малко по-заострен връх, който създава допълнителна илюзия за дължина.

Балерина

Този вид маникюр дължи романтичното си име на специфичната форма, която наподобява заострена дамска обувка за балет. Ноктите тип „балерина" са изключително артистични, но не са лесни за поддържане и най-често краният резултат се постига чрез изграждане с гел или акрил. Поради по-сериозната си дължина, те са най-позходящи за ръце с къси пръсти.

Стилето

Въпреки че това е един от маникюрите, които най-често виждаме по ръцете на нашумели знаменитости, ви съветваме да помислите, преди да спрете своя избор на него. Да, наистина стилето формата дава възможност за най-сложният и впечатляващ дизайн, но в същото време е очевидно предизвикателство, особено за дами, които не са свикнали с дълги нокти. Отново заради дължината, тази форма се препоръчва за ръце с къси пръсти.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA