По-здрави нокти само в 2 стъпки

Вероятно вече ги знаете добре, но спазвате ли ги редовно? Ако не, време е да започнете.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 февруари 2020

Всеки иска да изглежда добре, а за жените компонент от това желание, почти задължително се изразява в маникюра. Отделяте необходимото време, средства и въображение, и в един момент осъзнавате, че сте на път да разрушите ноктите си. Нужни са ви само две стъпки, за да го предовратите и винаги да сте готови за фурор.

Стъпка 1: Премахвайте лака си внимателно.

Предотвратете щетите. Не използвайте чист ацетон, защото той прекалено много изсушава кожата. Ако имате гел лак и искате да го премахнете, не залагайте на метални инструменти, за да го направите. Използвайте памучна подложка, напоена с лакочистител, увийте ноктите си във фолио, докато гелът се разпадне. После премахнете останалото с помощта на нещо дървено и нежни движения.

Стъпка 2: Хидратирайте!

Използвайте масло за кожички поне няколко пъти седмично. Това ще хидратира както кожата, така и самия нокът. Разбира се, може да го втриете и директно в ноктите за по-добър ефект. Използвайте слънчогледово или бадемово масло, за да придадете на ноктите по-интензивно обогатяване с полезни вещества, което ще ги направи по-твърди и по-малко податливи на счупване. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA