По-красиви и здрави нокти и през есента

Отлично знаем, че искате да изглеждат страхотно, затова сме тук и готови да помогнем.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 октомври 2020

Студеното и влажно време лесно може да се превърне в неприятна ситуация за ноктите ни. Ето как да се справите с минимални усилия!

Не забравяйте да хидратирате. Лесно е да го направите, когато става дума за устните ви, но помнете, че по-сухото време може да накара и ноктите да станат чупливи и не толкова добре изглеждащи. Използването на плътен лосион в зоната около тях ще помогне да ги поддържате хидратирани и, съответно, много по-лесни за работа. Правете веднъж седмично, не по-често.

Оставете ги да дишат. Знаем, че новият сезон ви предизвиква да експериментирате с всевъзможни цветови комбинации в тон с вашия #OOTD, но е хубаво да оставите ноктите си да дишат поне ден-два между различните промени. Важно е да го правите целогодишно, но още по-важно е да се случва през студените месеци, когато кожата е склонна да се изсушава. Оптималното време за възстановяване от лака е седмица.

48

Приемайте витамини. Има стотици витамини и минерали, които предизвикват растежа на ноктите и косата, сред най-ефективните е биотинът, известен още като витамин Н.

Водата също е важна! Най-добрият начин за хидратиране е отвътре навън. Освен че ще изчисти кожата ви, косата ви ще стане по-бляскава и ще избегнете усещането за подуване, консумацията на вода ще се отрази благоприятно и на структурата на ноктите ви. 8-те чаши на ден остават задължителни и през студеното време!

Режете и пилете редовно. Дори да следвате всички гореописани съвети и трикове, ако избягате от този, ноктите ви няма да бъдат толкова перфектни. Поддържайте ги гладки и къси - освен че ще бъдат много по-здрави, ще намалите значително риска да ги закачите в любимия си пуловер или да ги счупите в най-малко подходящия момент.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA