Искате ли здрави нокти, дайте им почивка

Има начин да овладеете вида на перфектния изчистен маникюр.

Ася Иванова
Ася Иванова 27 април 2023

Фотография: Pexels.com

Непрекъснатото третиране на ноктите с лак, гел и лакочистител може да се отрази не само на техния вид, но и на качеството на нокътната плочка. От това ноктите страдат.

Ето защо е хубаво понякога да ги оставим да "почиват" и в този период да залагаме на богато подхранване. Разбира се, това не означава, че те трябва да изглеждат занемарени. Напротив! Просто ще заложим на изчистен и здрав вид на перфектния маникюр.

ЗАПОЧНЕТЕ С ЧИСТА ОСНОВА

На първо място ноктите трябва да са изключително чисти. Лакът може и да прикрие някоя и друга прашинка под тях, но това в случая е абсолютно неприемливо. Ето защо е хубаво да включите четка за нокти, която не само ще ви помогне да ги поддържате хубави и чисти, но ще помогне и за нежното ексфолиране на ръцете и кожичките.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТЕНДЕНЦИИТЕ ПРИ МАНИКЮРА ЗА ПРОЛЕТ 2023

нокти

ИЗГЛАДЕТЕ ГИ

След като ръцете ви са чисти, вече е време да ги изпилите в подходящата за вас форма. Вземете специална пръчица или метален инструмент и внимателно избутайте кожичките и изтържете мъртвата кожа под тях. Не ги режете! Нямате нужда от инфекция, нали? След това изпилете ноктите в желаната от вас форма. Вземете пила с няколко зони на гладкост. Има такива, които са специално предназначени за изглаждане на нокътната плочка. Така ще се сдобиете с ефектен блясък, сякаш сте нанесли топ лак или заздравител.

ХИДРАТИРАЙТЕ, ХИДРАТИРАЙТЕ, ХИДРАТИРАЙТЕ!

Ключът към естествено красивия външен вид на ноктите е да имате блестяща кожа и нокти. Те ви служат вярно, затова заслужават един спа ден у дома, нали? Снабдете се със специално олио за нокти, което ще ги подхрани, заздрави и ще ги направи блестящи. След това нанесете овлажняващ крем за ръце, който ще ви накара да се почувствате като кралица у дома.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA