Крайно време е да намерите перфектната форма на ноктите си

Бадем, балерина, овал... Има толкова много възможности за избор и толкова много варианти да останете недоволни.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 21 август 2022

Фотография: Pexels.com

Имената на формата на ноктите не са сложни - квадратни, кръгли, балерина, но изборът ѝ може да бъде.

Нужно е да се спрете на тази, която е подходяща за вас, която ви кара да се чувствате уверено и която все пак ще ви позволи да измиете няколко чинии, без да изпадате в тотална истерия.

В следващите редове разказваме как да го направите. Може да ни благодарите по-късно.

КРЪГ

Отразява контура на нокътя с кръгъл ръб на върха. Подходяща е, ако имате прави стени или искате визуално да издължите пръстите си. Тази форма ги кара да изглеждат по-тесни и прави. Може да се носи с абсолютно всеки нюанс.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЛЕТЕН МАНИКЮР

ОВАЛ

Изглежда доста естествено, но е леко изпилена отстрани, за да удължи нокътя. Отново може да създаде илюзията, че пръстите ви изглеждат по-дълги. Тя е женствена и нежна, съответно е идеална основа за експерименти с модерни цветове.

КВАДРАТ

Къси и изпилени в права линия в горната част, с безупречни страни под ъгъл от 90 градуса, тези форми са добре познати от визиите на Гуен Стефани и Миси Елиът.

Подходящи са за хора, които не искат да имат дълъг маникюр и тъй като отново (за пореден път) сме в ерата на 90-те, бихме казали, че са топ тренд. Красивите плътни тъмни цветове придават готино модерно усещане, а след няколко седмици маникюрът сам се видоизменя до правоъгълник.

ПРАВОЪГЪЛНИК

Това е универсална форма на ноктите, която изглежда добре и на къси, и на дълги пръсти. Може да се носи с всякакви цветове, но наситените нюанси стоят толкова шик. Въпреки че вероятно е най-известният "модел" при поддържаката, в случай че имате меки нокти и ръбовете се чупят лесно, просто не е за вас.

КОВЧЕГ/БАЛЕРИНА

Някои го наричат ковчег, други избират по-изисканото име - балерина. Тази форма е заострена отстрани с прав ръб на върха, точно както изглеждат и формите на ковчега, и обувките на балерината. Шикозен и открояващ се, този избор осигурява повече площ за ноктопластика, но сам по себе си е достатъчно екстравагантен. Понякога се изисква само плътен цвят с матово покритие.

БАДЕМ

Дълъг нокът с меки, заострени върхове. Най-елегантната форма на ноктите в света на модата. Сексапилна, стройна и влиятелна е начинът, по който бихме я описали. Стои толкова красиво с чист млечен цвят. Разкрива цялата си деликатност и женственост.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАК ДА ЗАПАЗИТЕ МАНИКЮРА В ЛЕТНИТЕ ГОРЕЩИНИ?

ШИЛО

Дълги, остри и драматични - това са острите нокти. Въпреки че наскоро отбеляза скок на популярност, всъщност тази форма датира от средата на XX век. В случай че я изберете, задължително нанесете гел или акрил за ноктопластика, за да подсилите ноктите.

Това е вашата форма, ако сте смели и искате скандални и забележими нокти. Всъщност тя буквално е аксесоар, който може да носите със скъпоценни камъни и блясък.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA