Как най-лесно да отстраним гел лака у дома

Само три стъпки ви делят от перфектно изчистената нокътна плочка.

Ася Иванова
Ася Иванова 04 юли 2023

Фотография: Pexels.com

Ако все отлагате да си запазите час за козметичния салон за махане на стария гел лак, може би е време да настиснете Reset. Вярно е, че той се отличава с превъзходна издръжливост в сравнение с традиционните лакове, но и при него си има правила. 

Премахването на гел лака, когато вече не изглежда толкова свеж, е най-добре да се остави на реномиран маникюрист. Но ако сте твърдо решени да вземете нещата в свои ръце, е от решаващо значение да знаете как да го направите безопасно, така че ноктите ви да останат в отлично състояние.

Как да премахнете гел лака у дома?

Ограничете изкушението да късате и белите – това може да нанесе сериозни щети на нокътната плочка. Започнете с помощта на по-грубата страна на пила за нокти, за да премахнете блясъка от горния слой. "Не прекалявайте с пиленето на естествения нокът, тъй като това може да му причини повреда. Вместо това леко отстранете блясъка, докато нокътят стане матов," съветва маникюристката Клер Старк.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ИСКАТЕ ЛИ ЗДРАВИ НОКТИ, ДАЙТЕ ИМ ПОЧИВКА

гел лак

Следващата стъпка е да вземете фолио, върху което поставете малко парче памук и го посипете с ацетон. След това го сложете върху нокътя и го обвийте добре, за да се задуши. "Винаги оставяйте ноктите си да се накиснат в ацетона между пет и 10 минути," казва Старк.

След това добавете няколко капки витамин А и Е. Това позволява лесно отстраняване на гела, като едновременно с това хидратира нокътя и кожичките около него, възстановявайки влагата, която може да е била изгубена в процеса на отстраняване. "Ако има упорити участъци, които не са били отстранени в първия етап, ако е необходимо ги увийте отново във фолио."

"В последна стъпка, използвайте по-меката страна на пилата, за да отстраните останалия гел, а след това завършете с масло за кожички за рехидратиране на нокътната ви плочка," казва още Старк.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA