5 цвята в маникюра, които ще властват през януари

Време е да се погрижите за здравата и красива визия на ноктите си.

Ася Иванова
Ася Иванова 04 януари 2024

Фотография: Pexels.com

Новата година е моментът, в който изброяваме своите решения за януари и за следващите месеци. А едно от задължителните неща, които си обещаваме, е фокусирано върху рутинните си грижи за нас самите.

Всяка една от нас иска да отделя повече време за себе си през 2024 г., за да направим всички онези малки неща, които да ни накарат да се почувстваме по-добре. А маникюрът е едно от тях. Един малък ритуал, който ни кара да изглеждаме и да се чувстваме по-красиви. И след като се сбогуваме с празничния си маникюр с настъпването на новия месец, може да се фокусираме върху най-актуалните за този сезон цветове. След като направихме известно проучване и потърсихме нюансите, които в момента се открояват в социалните медии, вярвам, че стигнахме до пет от най-модерните, които можем да очакваме да видим навсякъде този януари.

Независимо дали предпочитате неутрален цвят или нещо по-разчупено за своите нокти, включихме по нещо за всеки:

ХРОМИРАНИ НОКТИ

Хромираните нокти бяха навсякъде през изминалата година, но тази тенденция ще продължи да е актуална и този месец. Подозирам обаче, че по-естествени основни цветове ще са предпочитаните за една по-фина, и свежа визия. В Instagram има доста примери за естествено изглеждащи хромирани нокти и смятам, че това е идеалният начин да внесете фин блясък през 2024 г. Всъщност хаштагът #nudechromenails има над 750 000 гледания в TikTok, така че ако това не ви убеди, не знам какво би могло.

СИНИ НЮАНСИ

Ако сте сред почитателите на сините нюанси, то януари месец е точно за вас. Това е друг цвят, който се забелязва навсякъде в момента и е идеален за това време на годината. Независимо дали искате да изберете ледено синьо, което да съответства на времето, или по-ярък нюанс, за да внесете малко цвят в скучния ден, изцяло зависи от вас как ще носите тази тенденция. Пастелното синьо е идеално, ако искате нещо малко по-изчистено, а този цвят също е чудесен вариант, когато наближава пролетта.

NUDE

Много мои приятелки споделиха, че биха искали да се погрижат по-добре за ноктите си този януари, и ако и вие сте като тях, тогава nude маникюрът е вашето решение. Тази опция с по-малка нужда от поддръжка ще ви спести необходимостта да правите ноктите си на всеки две седмици, а естествено изглеждащото покритие ги прави да изглеждат толкова здрави. Повярвайте ми, след седмици с акрилно покритие през празничния сезон, ноктите ви ще ви благодарят за така необходимата почивка.

ЛЕОПАРДОВИ НОКТИ

Ако сте сред дамите, които следват тенденциите в Instagram, тогава нека ви кажем, че леопардовият принт е хит през 2024 г. Има толкова много забавни начини да добавите популярния принт към дизайна на ноктите си и ви гарантираме, че каквото и да изберете, това изкуство по ноктите ще ви спечели толкова много комплименти.

АЛЕНИ НЮАНСИ

Много от нас избраха червени нокти за Коледа, но благодарение на класическата, вечна привлекателност на този цвят, не се съмнявам, че този маникюр ще бъде популярен и през януари. Съчетаването на този цвят с по-къса форма на ноктите изглежда толкова шик. Тази тенденция ще добави страхотен акцент към всяко по-неутрално облекло.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA