5 важни съставки на перфектния слънцезащитен лосион

Какво трябва да съдържа идеалният слънцезащитен лосион на съвременната жена? Той трябва да е натурален, ефективен, устойчив, овлажняващ и безвреден – това казват фармацевтите от израелската лаборатория SeboCalm.

Само естествени съставки

Екстракти от лечебни растения и физически филтри - това е истинска находка за жени със светла и чувствителна кожа.

Перфектно балансирана защита

Леката текстура, която не създава мазен филм върху кожата, е едно от значителните предимства на лосионите от този тип. Лосионът не трябва да запушва порите, а да прави лицето чисто и здраво.

В допълнение, комбинация от филтри срещу UVB и UVA-лъчи, съответстващи на ниво на защита SPF 30, което е напълно достатъчно, за да защити дори и светлата кожа, уточняват експертите.

Не се влияе от вода и пот

Ефективността на слънцезащитните продукти зависи до голяма степен от тяхната устойчивост на вода и кожни секрети. Лосионът трябва да взаимодейства с кожата и да контролира нивото на защита от слънце до 5 часа. Разбира се, ако се нанесе достатъчно количество от него.

Алое вера в действие

Една от важните характеристики на добрия слънцезащитен лосион е овлажняването на кожата. Съставът на тези лосиони включва екстракт от алое барбаденсис, което успокоява кожата и я насища с влага.

Никакви парабени и SLS

Отсъствието в състава на лосионите на вредни вещества, които причиняват ранно стареене и суха кожа, също е отличителен белег на правилна защита от слънцето. В състава не трябва има сулфати и парабени.

Какво са направили SeboCalm? Взели са най-доброто от природата и са го поставили в тубичка, която се побира във всяка дамска чанта. 

SeboCalm

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA