За цената на стегнатото дупе

Ако заличаването на целулита ви коства красотата, сменете подхода в борбата срещу него

Гел за стягане на кожата на бедрата, корема и проблемните зони на тялото Slim Design Slimming-Firming на Elancyl

Интензивен криоактивен концентрат за борба с упорития целулит и за изглаждане на кожата Concentre Criyoactif Cellulite Incrustee на Lierac

Масажно гел-олио за заличаване на белези и стрии Epitheliale A.H DUo Massage на A-Derma

Дренажен гел против целулит с кофеин, гуарана и морски водорасли Cellufight на Bioten

Олио против стрии със 100% натурални екстракти на Eucerin

Олио за третиране на целулит с екстракт от бреза за стягагане на кожата Birke Cellulite-Öl на Weleda

Клетъчен крем-гел с кофеин за намаляване на целулита Cellular Total Shape Contorl на Skincode

Стягащ крем за подсилване еластичността на кожата и намаляване видимостта на стрии Soin Liftant Corps Eisenberg

Искате да отслабнете и да се стегнете по възможност бързо! Помислете отново дали наистина го искате? Не първото, а второто? Рязкото отслабване изключва стягането на кожата! Последствията може да са не само грозни за визията ви, но и драматични за здравето ви. Какво обаче е стереотипното разбиране за красота? При ръст като моя от 165 см отслабване от 5 кг за една седмица е меко казано опасно. Да не говорим за промените в хормоналните нива, които ще последват. Слаба коса и сива кожа без тонус са „бонусите", които не желаете да ви спохождат. И тъй като пролетта е време за повсеместно отслабване, което ще облъчи и вашето ежедневие, добре е да сте подготвени за всички негативи, за да контролирате последствията от тях.

ХРАНИТЕЛНИ ТРИКОВЕ

Бързото отслабване  е невъзможно без корекция в начина на хранене. Тя обаче трябва да става по начин, който да не вреди на здравето. На първо място е важно да не намалявате броя на хранения през деня – те трябва да останат между три и пет и да са всеки ден в приблизително едно и също време. Откажете се от млякото, бялата захар, бялото брашно, пържени храни и нездравословни комбинации. Разбира се това не означава, че трябва да оставите само зелени салати и зеленчуци в менюто си. Невъзможно е да изключите протеините, полезните наситени с омега-киселини мазнини. Протеинът е необходим за синтеза на колаген, докато полиненаситените мастни киселини са отговорни за меката и еластична кожа. Дисбалансът в храненето е причина за крехка коса, чупливи нокти или смущения в менстуралния цикъл. Йо-Йо ефектът с т. нар. метаболитно махало е доста опасен – не си играйте с него. След драматична загуба на тегло често следва рязко връщане на предишното ви тегло плюс допълнителни 25% от него. Т.е. ако сте отслабнали бързо с 5 кг, твърде вероятно е след това да напълнеете с 6.25 кг. Колкото по-голямо е колебанието на теглото, толкова повече ще напълнявате всеки път след отслабване. Това води до появата на Х-синдрома – липса на чувствителност към собствения инсулин, в резултат на което настъпва затлъстяването. За да избегнете това, опознайте собствения си метаболизъм – вскяка обмяна на веществата има свой характер. Общо казано се разделят на четири типа, като съответстват на типовете темперамент. За флегматичния тип е подходящо веганското хранене, меланхолиците е добре да се придържат към цветна диета, холериците – към протеинова, а сангвиниците – нека да обърнат внимание на разтоварващите дни и детокса.

„Да спрете да се храните нормално и да оставите в менюто си предимно кафе и шоколад -  дори и веднъж на ден – е най-лошото, което можете да причините на кожата си. Резултатът ще е неравна, повяхнала и отпусната кожа."

КОЗМЕТИЧНИ ОПОРИ

Дори и да отслабвате бавно и постепенно, няма как да се застраховате от нежелани ефекти. Единствено в съвсем млада възраст може да запазите еластична кожата си в процеса на отслабване. Но след 25-годишна възраст синтезът на колаген се забавя и загубата на мастна тъкан не остава без последици. Това е причината някои да изглеждат в лицето като недоспали, други се оплакват от отпусната кожа на ръцете или във вътрешната част на бедрата, трети се тревожат заради видимите си стрии (причинени не само от бременността, но и от рязко отслабване и всички йо-йо диети), а всички останали забелязват изскачащата от колана на дънките кожа, въпреки, че коремът е относително плосък. Това подсказва едно: редовната употреба на дрениращ  или стягащ крем за кожата на тялото трябва да бъде задължителна част от ежедневната програма за козметична грижа.

Стресът се отразява по различни начини на кожата на тялото – тя изглежда суха, набръчкана и губи обем. Също както изглежда и кожата на лицето. За да избегнете това, трябва да осигурите качествена храна за кожата. На промяната на теглото и отпускането на кожата дължим именно уморения вид на лицето и склонността към образуването на стрии. В тези случаи помага особено естетична процедура като мезотерапята. Тя е насочена именно към подобряване на еластичността на кожата и ефектът в зони като вътрешната част на бедрото, ръцете, корема и разбира се гърдите, е видим.

РАЗДВИЖЕТЕ КОЖАТА

Всички видове масажи помагат за скулптурирането на кожата и помагат за възраждането на най-добрата форма на тялото ви. Ежедневно или през ден правете масаж със суха четка – това е най-евтиният, лесен и ефективен масаж на повърхността на кожата. В допълнение той помага за „изтриването" на портокаловата кожа особено на задната част на бедрата и значително подсилва ефекта от всеки крем, насочен към решаването на проблема с целулита и стриите. Ако изберете LPG масаж, задължително е да го комбинирате с тренировки – това е едно от условията за истинското преобразяване на кожата и на тялото ви. Статичното напрежение в мускулите по време на масажа позволява отделянето на подкожна мастна тъкан от мускулните влакна и подобрява оформянето на необходимите зони.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA