Иновация в козметичен флакон

Как технологичните достижения намират приложение в козметичните продукти за грижа за кожата

Новите технологии ни изненадват на всяка крачка, но козметиката е сфера, която вълнува по-голямата част от жените. Затова следим всяка новина с внимание и трепет. Този месец ви представяме няколко от новите козметични помощници, в които марките са вложили най-новите си разработки.

ВОАЛ ОТ СВЕЖЕСТ

Dior Hydra Life Fresh Reviver Sorbet Water Mist на Dior

Последната иновация от Dior е рехидратация и енергизиране на кожата под формата на фин спрей Dior Hydra Life Fresh Reviver Sorbet Water Mist. Ефективността на формулата му с 93% естествени съставки се дължи на технология, която позволява да бъде поддържан хидролипидния баланс на кожната микробиота. Така тя успява да стимулира междуклетъчните водни резерви в продължение на цялото денонощие.

КОЗМЕТИЧНО ID

Clinique ID Active Catridge Concentrate

Новият хидратант от Clinique ID е революционен, тъй като е създаден специално за специфичните нужди на всяка кожа. 90% хидратираща база (три разновидности) и 10% активен концентрат (пет вида) в пълнител оформят грижа, насочена за вашата основна нужда. Оранжевият пълнител съдържа Таурин – аминокиселина, която е изпозлвана за първи път в продуктите на Clinique. Заедно с други активни съставки Clinique ID Active Catridge Concentrate събужда кожата и премахват следите от умора.

КЛЕТЪЧНА ГРИЖА

EAU CELLULAIRE  на Esthederm

Абсолютен аналог на естествено наличната вода в кожата – това е биомиметичната вода, която лаборатории Esthederm влагат във всеки свой продукт. Тя създава оптимална среда за живот на клетките и връща метаболизма и жизнеспособността им. Клетъчната вода EAU CELLULAIRE е със силата на серум – хидратира, предпазва от вредното действие на свободните радикали, благодарение на патента "skin notox” и енергизира кожата.

БЕЗ ПЕТНА

Anti-Pigment Dual Serum на Eucerin

 Anti-Pigment на Eucerin е серум с двойно действие, който обединява силата на два продукта – серум срещу хиперпигментация и серум с концентрирана хиалуронова киселина. Иновативаната опаковка с два контейнера съхранява отделно текстурите, като ги смесва непосредствено преди нанасянето им. Иновацията тук е патентованата съставка Thiamidol, която контролира количеството на меланин в кожата и по този начин намалява тъмните петна и предотвратява повторната им поява.

ПРИЛИВ НА ЕНЕРГИЯ

L’Intemporel Blossom Cream-in-Мist от Givenchy

Крем под формата на спрей за удобно нанасяне в движение по всяко време – това е иновацията L’Intemporel Blossom Cream-in-Мist от Givenchy. Невероятно ефирната текстура попива моментално, като доставя интензивна хидратация и свежест, а розовите перлени частички озаряват тена и придават здравословно сияние на лицето. Комплексът Blossom Glow тук е обогатен с екстракт от памук и действай като защитна бариера за кожата.

ВЪЛШЕБНО ПОЧИСТВАНЕ

Supreme Balm Cleanser на La Prairie

La Prairie представя уникална формула за почистване на лицето Supreme Balm Cleanser, който включва и масаж за нежно и дълбоко почистване. Този нощен ритуал помага не само да премахнем грима, но и да релаксираме на няколко нива. Текстурата претърпява възхитителна трансформация и от балсам се превръща в олио, а с добавянето на вода се превръща в млечна емулсия. В опаковката е приложена и муселинова кърпа, която е перфектен завършек на почистването, което запазва хидратация и естествената защита на кожата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA