5 летни правила за грижа за тялото

Защо не ги спазваме, след като ги знаем?

Люба Вангелова
Люба Вангелова 01 август 2019

Разбира се, че ги знаем, но не ги следваме! Защо ли?! Припомняме ви ги и ви призоваваме да използвате това безгрижно време, за да направите кожата си по-красива, мека, гладка и копринена.

Душ

Температурата на водата не трябва да надвишава 37 градуса по Целзий, а точно през лятото е задължително да минавате с хладна струя по ръцете, краката, шията и гърдите. Това тонизира кожата, освежава в жегата, предпазва колагеновите влакна и съхранява еластина. Душ-гелът изпозлвайте в минимално количество. А ако не изпозлвате антиперспиранти, слънцезащитна козметика или лосион за тяло надяваме се, че в този случай сте от хората, които излизат на улицата само по тъмно и докато вали), може да се обливате само с вода.

След душ

След душ инстинктивно ни се иска да „облеем" още веднъж тялото си с хидратиращ лосион. Избирайте такъв, който е с антиоксиданти и неутрализира свободните радикали, образувани в кожата под действието на слънчевите лъчи. Важно е клетките на кожата да бъдат възстановени, не само за да остане тя красива, но и здрава.

Масаж

През лятото често краката ни са подути – лимфният дренаж е това, което им трябва. Не е необходимо да си записвате час при масажист – самостоятелно също може да се справите чудесно. Седнете на дивана, изпънете единия си крак върху него и със заглаждащи движения опънете кожата на крака си около 30 пъти. Може да го правите всеки път, докато нанасяте лосиона след душ. Звучи пресилено, но наистина подобрява лимфопотока и облекчава подуването.

Масаж със суха четка

Действа отлично на здравето, помага за лимфния дренаж и ефектът е перфектно гладка кожа, която отразява светлината.  

Слънцезащита

Слънцето не просто лишава кожата от влага, а я превръща в пергамент. То задейства такива процеси в организма, които при неподходящо стечение на обстоятелствата могат да станат необратими. Сами разбирате необходимостта от слънцезащитната козметика!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA