Ръцете: заплаха и защита от коронавируса

Люба Вангелова
Люба Вангелова 16 март 2020

Крем за суха кожа на ръцете Avene Cold Cream с Термалната вода Avene

Дълбоко хидратиращ крем за ръце на основата на козе мляко, с маслиново масло, лайка и хиалуронова киселина Коза Дереза на Fito cosmetic

Хидратиращ крем за ръце Olive Oil на IDC

Интензивно възстановяващ и хидратиращ крем за много суха и увредена кожа MAVA + на Mavala

Крем за ръце The Hand Treatment на La Mer

Крем за ръце с Vitamin E Hand Treatment на Jo Malone

Възстановяващ крем за ръце с масло от Velvety Hand Cream на I Coloniali

Комбинацията от супер често миене на ръцете със сапун, използване на дезинфектанти и пролет е нетипична и изисква особени грижи за ръцете. Каквато е грижата за цялото ни здраве в опити да се опазим от "ръцете" на коронавируса. Оказва се, че те са основният път, по който минава заразата и основният начин, който може да ни защити от нея. И тъй като салоните за красота временно са затворени, остава да се погрижим в домашни условия за ръцете си.

Как да се спасим от сухата кожа? Голяма заблуда е, че това може да стане с мазни кремове. Напротив, те могат да оставят на повърхността твърде много мазнина, което да предизвиква „струпване" на рогови клетки на повърхността на кожата, което пък налага допълнително ексфолиране.

Как да изберете крема за ръце?

Почистване: първото нещо, което трябва да направите, влизайки у дома, е да измиете ръцете си с вода (не само заради коронавируса). Но нека първо да е с хладка вода, след което с топла. Горещата вода води до зачервяване и сухота на кожата. Търсете сапун с емолиентни добавки, които омекотяват повърхността на ръцете. Гледайте на етикета да пише алантоин, глицерин, екстракт от алое вера.

Овлажняване и подхранване: върху почистената кожа нанесете подхранващ крем, който омекотява и създава липидна мантия, като активира процесите на възстановяване чрез специални добавки във формулата. Такива са натурални масла, растителни екстракти, колаген, пчелно млечице, витамини А, С, Е и др.

Проста и достъпна грижа за ръцете

Резен лимон – чували сте за неговите вълшебни свойства. В този момент със сигурност имате лимони у дома, заради нуждата от повишаване на имунитетеа срещу вируса. Разнесете върху ръцете си лимона, след което нанесете крем на дебел и плътен слой. Сложете гумени ръкавици за около половин час – те ще помогнат на крема да проникне по-дълбоко. Правете тази процедура всяка вечер в продължение на седмица.

Пазете се, но това не означава да спрете с грижата за красотата! 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA