Масажирате ли лицето си? Започнете да го правите, ако искате здрава и красива кожа!

Точно 5 минути ви делят от кожата на мечтите ви. Тайната? Масажът на лицето...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 април 2020

Масажът на лицето е често срещан eлемент във френската skincare рутина, както и в много източни култури, но е факт, че ние нямаме този навик. Оказва се обаче, че той има полезно влияние не само върху кожата ни, но и върху психичното ни здраве. Специалистите разкриват, че отделянето на допълнителни пет минути за масаж на лицето, не само ще ни освободи от насъбрания стрес, но и ще помогне за по-бляскавия вид на кожата ни. 

cream

Оказва се, че масажът на лицето стимулира производството на колаген, подобрява еластичността на кожата, детоксикира насъбралия се себум, изглажда бръчките и допринася за здравословния вид на най-големия орган в тялото ни. Масажирането на лицето увеличава кръвообращението и стимулира лимфната система, която пък доставя пресни хранителни вещества към кожата и я кара да изглежда по-здрава.

грим

Кога е най-доброто време за масажиране? Вечер, точно преди лягане. Само не забравяйте, че трябва да почистите грима и да измиете ръцете си. Използвайте подходящ хидратиращ крем и започнете с леки кръгови движения из цялото си лице за около 4-5 минути. Няма напълно грешен или правилен подход, но е важно да запомните, че в никакъв случай не трябва да го правите, ако имате пъпки. Рискувате да стимулирате поява на много други такива, а ние не целим това, нали?

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КРЕМЪТ ЗА 14 ДОЛАРА, КОЙТО ПРАВИ ДЖЕНИФЪР АНИСТЪН НЕОТРАЗИМА

3 СТЪПКИ КЪМ ПО-ГЛАДКА И КРАСИВА КОЖА

ТРЯБВА ЛИ ДА МИЕМ ЛИЦЕТО СИ, ДОКАТО СМЕ ПОД ДУША?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA