3 лесни рецепти за домашна детокс вана

Кристина Гочева
Кристина Гочева 16 април 2020

Познати са много и различни начини за детоксикация, но един от най-лесните е релаксиращата детокс вана.

Добрата новина е, стига да имате вана, че тя е лесна и приятна за приготвяне у дома. Носи всички предимства на спа терапията, но осъществена в комфорта на собствения дом, който така или иначе в момента е препоръчително да не напускаме.

 

етерични масла

 

Използването на етерични масла, които осигуряват антиоксидантни, антимикробни и противовъзпалителни ползи, заедно с английската сол (epsom salt), могат да помогнат за лесното отделяне на токсините от тялото.

От 40 минути до час за най-добри резултати, като първите 20 минути дават време на тялото да отстрани токсините, а последните 20 до 40 минути позволят да абсорбира минералите във водата, за да излезете от ваната с чувство за лекота и подмладяване.

Използвайте гореща вода - това ще ви помогне да се изпотите добре и отделите повече токсини.

 

вана

 

Домашни соли за вана при болки в гърба

Ако сте в хоум офис режим, ще сте особено доволни от тази рецепта. Основния продукт за детокс вани, Епсом солите носят своите ползи заради високото съдържание на магнезиев сулфат, който облекчава възпалените мускули. В комбинация с различни етерични масла (мента, евкалипт, розмарин, лавандула или канела) и сушени билки и цветя, ще накарат вашето тяло и ум да благодарят.

 

вана

 

Джинджифил детокс вана + скраб за тяло

Ако търсите нов начин да включите джинджифил в рутината си, тази детокс вана е чудесен вариант. Джинджифилът не само помага при лошо храносмилане и гадене, той насърчава редовното храносмилане и помага за облекчаване на бактериалните инфекции. Тази супер проста рецепта за ексфолиант изисква само пресен джинджифил, Епсом соли и лимон, но е мощна и ви оставя с копринена кожа! Опитайте предварително да изпиете един джинджифилов чай, за да засилите допълнително действието.

 

lavender

Детокс вана с лавандула

Лавандулата е чудесно етерично масло с много ползи. Успокояващият му аромат намалява безпокойството и стреса, може да помогне при безсъние, и дори да подобри състоянието при екзема и псориазис. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA