Какво прави цветната вода за красота?

Първо, веднага след напръскването, усещате комфорт и приятен аромат, който обгръща кожата с лек воал.

Люба Вангелова
Люба Вангелова 17 април 2020

Изравнява текстурата на кожата, поддържа тонуса й и задържа хидратацията – какво още прави продуктът хидролат (наричан цветна вода) и как действието му доведе до популярността на течните козметични продукти в бюти индустрията?

Цветният хидролат е продукт след дестилацията на цветя и семена. При производството на етерични масла водата преминава през растенията няколко пъти и абсорбира водоразтворими екстракти и частици от етеричните масла (най-ценните биологично активни вещества) – така се получава полезен остатък, хидролат. Този продукт има свойствата на етеричните масла, но ги съдържа в доста по-малка концентрация и затова се използва в козметичните процедури.

Поради липсата на масло, цветната вода е подходяща за всеки тип кожа. Водната основа на хидролата улеснява проникването на антиоксидантите, витамините и минералте в по-дълбоките слоеве на кожата, без да нарушават естествените й метаболитни процеси. Това подсилва ефекта от съставките във формулата.

 

цветна вода за красота

Балансиращ хидратиращ мист с екстракт от арганово олио, с билки и етерични масла Nourishing mist на Garnier Bio; Хидратиращ и балансиращ спрей с цвят от сакура и лумифенол на Jowae; Хидратиращ и освежаващ лосион бяла водна лилия от Мадагаскар и натурална по произход хиалуронова киселина за изглаждане на текстурата на кожата и свиване на порите Aquabella на Nuxe

 

С подобна на ролята на цветната вода днес може са различни продукти като тоник, мист (нанесен върху серума или крема), термална вода (нанесена по всяко време на денонощието за овлажняване на кожата) или спрей за фиксиране на грим (преди и след нанасянето му).

Не забравяйте, че бутилката на всеки от тези продукти трябва да се държи на 10 см разстояние от лицето докато пръскате. Много трихолози препоръчват използването на розова вода и върху скалпа при проблеми със себорея и сухота – напръскайте и масажирайте след всяко измиване.

 

цветна вода за красота

 

Хидратиращ и стягащ течен лосион с хидратиращ комплекс с растителен произход и хайверен екстракт Skin Caviar Essence-in-Lotion на La Prairie; Хидратиращ концентрат с формула, обогатена с физио-адаптирана вода 80% и хиалуронова киселина Hydraliane Essence на SVR; Хидратиращ мист с богата на калций вода от извора Реотие и с хиалуронова киселина Aqua Reotier на L’Occitane

 

Първо, веднага след напръскването, усещате комфорт и приятен аромат, който обгръща кожата с лек воал.

Второ, може да се използва за козметични и медицински цели, тъй като действа противовъзпалително, антисептично и успокояващо.

Трето, подобрява цвета на кожата, като изравнява тена и забавя процесите на стареене, бори се с възрастовите петна и други несъвършенства.

 

цветна вода за красота

 

Хидратиращ лосион с минерален комплекс за изглаждане на кожата и свиване на порите Mineralize Timecheck Lotion на MAC; Хидратиращ спрей с алое вера и с био-активиращ комплекс за бързо усвояване на полезните съставки Moisture Surge Face Spray на Clinique; Тонизираща и почистваща мицеларна вода с еластична хиалуронова киселина, розова вода и дермо-реструктуриращ комплекс RHAⓇ Micellar Solution на Teoxane

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA